Pandemia de coronavirus a afectat serios calendarul competițional în acest sezon de Formula 1 și continuă să o facă. Trei curse noi au fost anulate: Baku, Suzuka și Singapore.
Marele Premiu din Singapore trebuia să fie prima cursa în afara Europei în acest an. Însă evenimentul nu va mai avea loc, iar Formula 1 ia în calcul să o înlocuiască fie cu o cursă pe circuitul Mugello din Italia, fie cu o a doua cursă la Sochi, în Rusia.

Trei curse anulate

Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 13 ORE
Promotorul cursei din Singapore a anunțat că au fost făcuți toți pașii necesari pentru ca Marele Premiu să aibă loc, însă restricțiile impuse au făcut acest lucru imposibil.
Anunțăm cu regret că nu putem avea cursa din cauza restricțiilor de acces impuse și deoarece ar trebui construirea circuitului pe străzile orașului. Pe lângă închiderea circuitului, alte provocări au fost reprezentate de restricțiile de călătorie și probabilitatea ca fanii să se întâlnească în grupuri mari. Aceste măsuri au fost stabilite de Guvernul din Singapore și diferite autorități pentru a prioritiza siguranța și sănătatea oamenilor pe timpul pandemiei de COVID-19
Aceste limitări care există în continuare, munca pentru construirea circuitului, cea care începe în mod normal în luna mai, nu va putea avea loc. Astfel că infrastructura necesară pentru organizarea Marelui Premiu al Singapore nu va fi gata la timp
Marele Premiu al Azerbaijanului nu va mai avea loc. Amânat inițial după ce trebuia să aibă loc în luna martie, el nu fusese reprogramat și a fost anunțat oficial că nu va mai avea loc în 2020. De asemenea, Marele Premiu al Japoniei care urma să aibă loc în octombrie a fost anulat. F1 analizează posibilitatea de a organiza mai multe curse în Europa.
Din cauza pandemiei au mai fost anulate până acum cursele din Australia, Monaco, Olanda și Franța. Alte curse în pericol sunt cele din Brazilia, Mexic și Texas. Prima cursă a sezonului va avea loc pe 5 iulie în Austria.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55