Pilotul danez Kevin Magnussen a opinat că Mick Schumacher, coechipierul său de la Haas, are multe similarități cu legendarul său tată, Michael, septuplu campion mondial de Formula 1.
Haas a ocupat ultimul loc în clasamentul constructorilor în 2021, an în care Mick Schumacher și-a făcut debutul în Formula 1. În acest sezon, Magnussen a strâns deja 15 puncte după primele patru curse, iar Mick Schumacher a arătat că este în evident progres, chiar dacă nu a punctat încă.
"Ca și tatăl lui, Michael, el este foarte meticulos. Să vezi cum Mick acordă atenție la fiecare detaliu este impresionant. Este un pilot de top. Mulți spun că este în Formula 1 doar din cauza numelui său. Nu e adevărat. El a rezistat presiunii aduse de numele lui și a performat", a declarat Magnussen pentru Bild, citat de Agerpres.
Formula 1
"Lewis Hamilton trebuie să admită că nu e cel mai bun!" Sfatul lui Schumacher pentru fostul campion
27/04/2022 LA 11:40
Michael Schumacher și Lewis Hamilton sunt singurii piloți care au cucerit câte șapte titluri mondiale în Formula 1.
Citește și:

Mick Schumacher, accident teribil în luna martie

Germanul Mick Schumacher (Haas) s-a retras de la startul Marele Premiu al Arabiei Saudite, la sfârșitul lunii martie, după ce a suferit un accident teribil. El a sugerat însă că această decizie nu se datorează stării de sănătate.
Monopostul său a fost aproape dezintegrat, iar echipa sa a preferat să nu-l reconstruiască în grabă și să păstreze astfel piese de schimb pentru următoarea cursă.
"Trebuie să avem grijă de componentele noastre și de piesele mașinii", a explicat Schumacher într-un briefing de presă pe padocul circuitului de la Jeddah. "Este a doua cursă, este destul de greu pentru piese de schimb în această perioadă a anului, așa că m-am gândit că va fi dificil să iau startul în acest MP", a adăugat el.
Schumacher, aflat la al doilea sezon în F1, a pierdut controlul asupra mașinii sale Haas într-o serie de viraje rapide și a lovit cu mare viteză zidul de la marginea pistei, dislocându-și monopostul, în a doua parte a calificărilor.
Acest accident a reînviat îngrijorările cu privire la un circuit foarte rapid și îngust, pe care accidentele sunt neiertătoare și unde vizibilitatea lipsește uneori.
"Nu eu sunt cel care trebuie să judece siguranța, ci oficialii și cei care decid. Dar cred că vor fi lucruri de luat în considerare. Din fericire, mașinile sunt atât de sigure în zilele noastre, încât am putut să scap", a afirmat Schumacher.
Sesiunea a fost întreruptă imediat după accidentul său, timp de aproximativ cincizeci de minute, pentru un prim examen medical, apoi pentru a îndepărta monopostul.
Primele imagini după accident au fost îngrijorătoare, pilotul neputându-se mișca. "Eram bine. E mai ales frustrare pentru ceea ce s-a întâmplat. Mă gândeam la ceea ce tocmai s-a întâmplat și la ce aș fi putut face mai bine", a spus el.
"Înainte de a începe să mă mișc, am vrut să mă asigur că totul este în regulă. Apoi au venit comisarii de pistă și medicii să verifice dacă sunt bine. Când am simțit că mă pot mișca, le-am spus, dar au considerat că e mai sigur să facă controalele medicale și toate celelalte", a continuat germanul.
Schumacher a fost în cele din urmă dus cu ambulanța la centrul medical al circuitului și apoi transportat cu elicopterul la un spital pentru verificări de precauție, înainte de a i se permite să se întoarcă la hotelul său.
Marele Premiu al Australiei
Marele Premiu al Australiei 2022 | Liderul clasamentului mondial, Leclerc va pleca din Pole
09/04/2022 LA 07:26
Formula 1
20 de piloți la startul noului sezon de Formula 1! Tot ce trebuie să știi despre sportivi și echipe
17/03/2022 LA 14:47