Carlos Sainz ar putea reprezenta o mare surpriză pentru cei de la Ferrari odată ce va face echipă cu Charles Leclerc anul viitor, este de părere fostul lui șef de la F3, Trevor Carlin. Britanicul, care a colaborat cu Sebastian Vettel și Daniel Ricciardo, le-a spus jurnaliștilor de la Reuters că Sainz ar putea fi acum în avantaj în privința echipei pe care o va forma cu Charles Leclerc.
Dacă Ferrari își imagina că angajează un număr 2, atunci probabil că l-au subestimat pe Carlos. Sper să nu fi făcut asta. Știu că există povestea asta cu numărul 1. Red Bull au un număr 1, Mercedes au un număr 1, Ferrari au un număr 1, dar nu văd să se întâmple asta cu Carlos. Având parte de același echipament, de aceleași mașini, Carlos se poate apropia foarte mult de el. Cred că e al naibii de bun.
Poate că Charles l-ar întrece în calificări, dar atunci când e vorba de cursă, Carlos îl va întrece fără îndoială. Se va lupta să-și câștige locul acolo, sunt sigur. Cred că presiunea va fi de fapt pe umerii lui Charles. Atunci când Carlos pune piciorul în prag, chiar poate fi o mare surpriză și-i poate face pe fani foarte, foarte fericiți.
Formula 1
Carlos Sainz și-a prelungit contractul cu Ferrari! Anunțul oficial
21/04/2022 LA 08:56

De ce l-a ales Ferrari pe Sainz Jr

Sainz Jr. se află în momentul perfect: are 25 de ani și a dobândit deja suficientă experiență ca să lupte pentru primele locuri din clasament. În perioada Toro Rosso, spaniolul a fost în multe rânduri mai rapid decât Max Verstappen, care a avut oportunitatea de a ajunge ulterior la un nivel mai ridicat, evoluând pentru Red Bull Racing-Honda și trecându-și în palmares 8 victorii de etapă.
Scuderia a analizat mutarea și din punct de vedere financiar, în contextul în care criza generată de Covid-19 provoacă mari probleme în rândul constructorilor. Vettel avea un salariu uriaș, în timp ce Sainz va primi 6-7 milioane de euro, potrivit Marca. În plus, Carols Sainz Jr își va accepta pentru început statutul de număr 2 al echipei, în condițiile în care Charles Leclerc e văzut drept marele pariu al lui Ferrari pentru următoarele sezoane. Se vor evita "războaie" precum cel din 2019, iar climatul de la echipă va fi unul propice performanței.
Un alt atu al lui Sainz Jr este faptul că vorbește perfect italiana, iar acomodarea va fi foarte ușoară. În plus, Carlos are pedigree de campion, moștenit de la tatăl său și e cunoscut pentru faptul că e capabil să le transmită inginerilor foarte exact ce are nevoie pentru a progresa. Prin urmare, oficialii de la Ferrari sunt convinși că au tras lozul câștigător cu Sainz Jr, un pilot care prezintă puține puncte slabe.
https://i.eurosport.com/2020/05/15/2819326.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Verstappen își face un cadou de 2 milioane de euro, după ce a devenit campion mondial în Formula 1
14/12/2021 LA 16:51