Englezul de 35 de ani s-a pronunţat mereu de-a lungul timpului, în comentarii şi declaraţii, împotriva rasismului, dar după uciderea afro-americanului George Floyd la Minneapolis (SUA) de un poliţist alb, el şi-a înteţit criticile în această direcţie. Cu fiecare prilej, britanicul a devenit un militant al mișcării #BlackLivesMatter, însă decizia sa de ieri îi poate atrage sancțiuni.
Concret, BBC anunță că FIA ia în considerare deschiderea unei anchete pentru că Hamilton s-a prezentat înainte de start și pe podiumul de premiere cu un tricou având ca mesaj "Arestați-i pe polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor". E vorba de o femeie de culoare ucisă în Louisville, Kentucky, în martie.
Hamilton a spus, după cursa de ieri, că "Am vrut să aduc în atenția tuturor faptul că oameni de culoare sunt uciși pe stradă. Cineva a fost ucis în propria casă, după ce s-a creat o confuzie de locuințe, iar oamenii responsabili sunt încă liberi".
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
https://i.eurosport.com/2020/09/14/2886875.jpg

Hamilton ar putea fi anchetat pentru demersul său

F1 și FIA a susținut demersul piloților de a se ralia la mișcarea #BlackLivesMatter, dar de această dată mesajul lui Hamilton pare că a mers dincolo de suportul unei idei. El s-a pronunțat într-o problemă de justiție, într-o anchetă în curs, punând presiune prin intermediul opiniei publice. Cel puțin asta ia în considerare FIA, care va face o anchetă astfel încât să stabilească dacă pilotul de la Mercedes a depășit vreo limită sau a încălcat vreuna din prevederile regulamentului.
Altfel, Lewis Hamilton a continuat turul de forță din 2020. Britanicul a câștigat și Marele Premiu al Toscanei și este la un succes distanță de recordul deținut de Michael Schumacher (91 de victorii în Marele Circ). Britanicul s-a impus în șase din cele nouă curse din acest sezon și și-a propus să egaleze un alt record al lui Schumi, care a fost de 7 dori campion mondial.

#DORdeSPORT cu Alex Cocu

Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32