Englezul de 35 de ani s-a pronunţat mereu de-a lungul timpului, în comentarii şi declaraţii, împotriva rasismului, dar după uciderea afro-americanului George Floyd la Minneapolis (SUA) de un poliţist alb, el şi-a înteţit criticile în această direcţie. Cu fiecare prilej, britanicul a devenit un militant al mișcării #BlackLivesMatter, însă decizia sa de ieri îi poate atrage sancțiuni.

Concret, BBC anunță că FIA ia în considerare deschiderea unei anchete pentru că Hamilton s-a prezentat înainte de start și pe podiumul de premiere cu un tricou având ca mesaj "Arestați-i pe polițiștii care au ucis-o pe Breonna Taylor". E vorba de o femeie de culoare ucisă în Louisville, Kentucky, în martie.

Formula 1
Reacția lui Lewis Hamilton după egalarea lui Michael Schumacher la numărul de victorii în Formula 1
12/10/2020 LA 08:05

Hamilton a spus, după cursa de ieri, că "Am vrut să aduc în atenția tuturor faptul că oameni de culoare sunt uciși pe stradă. Cineva a fost ucis în propria casă, după ce s-a creat o confuzie de locuințe, iar oamenii responsabili sunt încă liberi".

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1281x499:1283x497)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/09/14/2886875.jpg

Hamilton ar putea fi anchetat pentru demersul său

F1 și FIA a susținut demersul piloților de a se ralia la mișcarea #BlackLivesMatter, dar de această dată mesajul lui Hamilton pare că a mers dincolo de suportul unei idei. El s-a pronunțat într-o problemă de justiție, într-o anchetă în curs, punând presiune prin intermediul opiniei publice. Cel puțin asta ia în considerare FIA, care va face o anchetă astfel încât să stabilească dacă pilotul de la Mercedes a depășit vreo limită sau a încălcat vreuna din prevederile regulamentului.

Altfel, Lewis Hamilton a continuat turul de forță din 2020. Britanicul a câștigat și Marele Premiu al Toscanei și este la un succes distanță de recordul deținut de Michael Schumacher (91 de victorii în Marele Circ). Britanicul s-a impus în șase din cele nouă curse din acest sezon și și-a propus să egaleze un alt record al lui Schumi, care a fost de 7 dori campion mondial.

#DORdeSPORT cu Alex Cocu

Formula 1
Jackie Stewart nu îl vede pe Hamilton între cei mai buni din istorie! Top 3 cei mai mari piloţi
07/10/2020 LA 13:40
Formula 1
Ineos intră în Formula 1. Ofertă amețioare pentru cumpărarea campionanei mondiale, Mercedes!
13/09/2020 LA 07:54