Articol scris de Dani Morar
Fostul director de curse, Michael Masi, ar fi semnat un acord de confidențialitate, unde se angajează să nu discute cu presa niciodată despre finalul controversat care a avut loc la Abu Dhabi în sezonul trecut. Astfel, este posibil ca presa să nu afle vreodată ce s-a întâmplat cu adevărat în ultima cursă din sezonul 2021-2022.
Michael Masi a fost director de cursă la Abu Dhabi, iar deciziile pe care le-a luat au influențat în mod decisiv lupta pentru titlu. Max Verstappen și-a revendicat primul său titlu mondial, dar victoria sa a fost pusă la îndoială de multă lume. Cu Safety Car-ul pe pistă și cu 5 monoposturi întârziate care se aflau între Lewis Hamilton și Verstappen, Masi a luat decizia ca pilotul de la Red Bull să aibă dreptul de a veni imediat în spatele britanicului. Astfel, cu puține tururi rămase până la final, Verstappen a beneficiat de un avantaj imens, fără să mai fie probleme în depășirea celor 5 întârziați.
Formula 1
Lewis Hamilton le aprinde speranțele fanilor: "Vreau încă un titlu mondial!"
08/08/2022 LA 17:11
Cu pneuri mai bune, olandezul a trecut fără mari probleme de Hamilton după ce Safety car-ul a părăsit circuitul și și-a adjudecat primul titlu mondial.
Decizia lui Masi a fost luată din dorința de a atrage cât mai multă audiență și a avea un final cât mai spectaculos pentru privitori. Doar că acest lucru a costat-o pe Mercedes titlul din Marele Circ.

Michael Masi spune că a devenit mai puternic după toate discuțiile din jurul său

Masi a dat recent un interviu pentru Daily Telgraph, publicația din Australia. Cel care a fost concediat din funcție recunoaște că a trecut cu greu peste valul de critici are s-au abătut asupra lui.
"Incidentul m-a făcut mai puternic. Mi-a luat ceva timp să procesez totul, dar la sfârșitul zilei m-am gândit că cel mai bine este să merg acasă și să fiu alături de cei care mă susțin. Nu m-am dus să vorbesc cu cineva competent și poate trebuia să o fac. Chiar și așa, am avut mulți oameni care m-au susținut. Am fost foarte norocos să am parte de suportul lor.", a spus Masi în interviu.
El spune că nu poate da detalii legate de acea cursă, din cauza contractului de confidențialitate pe care l-a semnat, însă a vorbit despre viitorul său:
"Acea experiență m-a făcut o persoană mai puternică. Am folosit această perioadă de inactivitate pentru a mă apropia de familie și de prieteni. Am o serie de opțiuni interesante pentru viitor. Am în vedere multe proiecte, chiar și la nivel mare. Intenția mea e să îmi folosesc abilitățile pe care le-am dobândit până acum și de care sunt foarte mândru și recunoscător.", a adăugat Masi.
Marele Premiu al Austriei
Hamilton, Leclerc și Verstappen le cer șefilor din Formula 1 să ia măsuri împotriva abuzurilor
11/07/2022 LA 20:46
Marele Premiu al Austriei
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei
09/07/2022 LA 16:58