Președintele F1, Stefano Domenicali, a zburat în Africa de Sud, imediat după Marele Premiu al Azerbaidjanului de duminică, pentru a se întâlni cu reprezentanții circuitului Kyalami.
Mass-media internațională susține că un acord este la câteva săptămâni de a fi încheiat, cu obiectivul de a avea din nou o cursă aici, din 2023.
Kyalami a mai fost în calendar în anii 1970 – 1980. Ultimul Mare Premiu al Africii de Sud a avut loc în 1993. Iar deținătorii de drepturi comerciale Liberty Media au avut ambiția de a-și asigura din nou una.
Marele Premiu al Marii Britanii
Bernie Ecclestone, despre prestațiile lui Lewis Hamilton: "Nu pare să fie deranjat că pierde"
27/06/2022 LA 13:30
Dacă se ajunge la o înțelegere în Africa de Sud, F1 ar putea organiza până la 24 de curse anul viitor, ceea ce ar fi cel mai lung sezon din istorie. Acest lucru depinde însă și de reîntoarcerea Chinei în calendar, așa cum a fost planificat, după cum notează BBC.
China nu a mai găzduit un Mare Premiu de când a început pandemia de coronavirus, iar locul său în calendarul de anul viitor rămâne sub îndoială, deoarece Covid-19 continuă să fie o preocupare majoră în țară.

Formula 1 în Africa de Sud ar putea conduce la o ieșire pentru Spa

Revenirea Africii de Sud în circuit ar putea să însemne și ieșirea din calendar a cursei de la Spa-Francorchamps. F1 a confirmat deja o nouă cursă la Las Vegas în sezonul viitor, care va avea loc probabil în noiembrie.
Dacă atât China, cât și Africa de Sud vor fi în program în 2023, Belgia este în fruntea listei pentru a ieși. La Spa, infrastructura și facilitățile pistei au rămas puțin în urmă, comparativ cu dezvoltarea recentă a altor circuite.
Monaco este o altă cursă clasică care este amenințată pentru sezonul viitor, din cauza nemulțumirii celor de la F1, cu o serie de aspecte ale desfășurării evenimentului.
Formula 1
Nikita Mazepin, încrezător că poate reveni în Formula 1: "Am încredere că în viitor va fi posibil"
26/06/2022 LA 10:02
Formula 1
Un pilot din Formula 1, aproape de retragere din cauza rivalității cu Lewis Hamilton
24/06/2022 LA 13:41