Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nebunie de cursă în Arabia Saudită. Lewis Hamilton și Max Verstappen au luptat cu toate armele

Andrei Nicolae

Actualizat 05/12/2021 la 22:06 GMT+2

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudide, penultima etapă a Campionatului Mondială. Britanicul s-a "atins" cu Max Verstappen în timpul cursei. Cei doi piloți sunt la egalitate de puncte înaintea ultimei etape, programată în Emiratele Arabe Unite, în weekend-ul următor.

Max Verstappen und Lewis Hamilton in Saudi-Arabien

Credit imagine: Getty Images

Înaintea cursei din Arabia Saudită, Max Verstappen avea un avans de 8 puncte în clasamentul general și putea închide lupta la titlu dacă ar fi câștigat, iar Hamilton ar fi abandonat. Scenariu care a fost aproape de a deveni o certitudine în ultima parte a cursei, când britanicul și-a lovit mașina de olandez, într-un moment în care încerca să-l depășească.
Atunci, pilotul de la Red Bull avea o penalizare de 5 secunde și pentru un incident de cursă petrecut mai devreme, iar echipa i-a cerut să cedeze poziția. Verstappen a vrut și nu prea să-l lase pe Hamilton să treacă în față, iar cele două mașini s-au atins. În turul 37, după acel incident, britanicul a dat senzația că va fi nevoit să abandoneze, iar rivalul lui va sprinta spre titlul mondial.
Dar mașina Mercedes nu a suferit avarii, iar Lewis și-a putut continua cursa de urmărire. În cele din urmă a devenit lider și a obținut victoria în Arabia Saudită. A realizat și cel mai rapid tur de circuit, astfel că înaintea finalei din weekend-ul următor, cei doi piloți sunt la egalitate de puncte.
Max Verstappen a încheiat în huiduielile publicului. În schimb. Lewis Hamilton a fost ovaționat.

Lewis Hamilton nu a înțeles situația din momentul contactului

Olandezul încă este lider în clasamentul general, chiar dacă este egalitate perfectă în fruntea ierarhiei, având 9-8 la victorii. Așadar, cine se clasează mai bine la Abu Dhabi, câștigă titlul mondial. Egalitatea se poate menține doar dacă ambii piloți abandonează
Întrebat despre contactul cu Max Vesrstappen, Hamilton a declarat: "Nu am înțeles de ce dintr-o dată a frânat destul de puternic. Apoi am dat peste el. Apoi, el s-a dus mai departe, așa că nu am înțeles ce se întâmplă, dar am primit un mesaj după aceea că ne va lăsa să trecem. Deci a fost o situație puțin confuză".
Max Verstappen nu a fost deloc fericit la final, având în vedere că a primit o penalizare de 5 secunde, în optinilia lui, gratuit: "Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil și acest sport este mai mult despre penalizări decât curse. Pentru mine, aceasta nu este Formula 1".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo