Înaintea cursei din Arabia Saudită, Max Verstappen avea un avans de 8 puncte în clasamentul general și putea închide lupta la titlu dacă ar fi câștigat, iar Hamilton ar fi abandonat. Scenariu care a fost aproape de a deveni o certitudine în ultima parte a cursei, când britanicul și-a lovit mașina de olandez, într-un moment în care încerca să-l depășească.
Atunci, pilotul de la Red Bull avea o penalizare de 5 secunde și pentru un incident de cursă petrecut mai devreme, iar echipa i-a cerut să cedeze poziția. Verstappen a vrut și nu prea să-l lase pe Hamilton să treacă în față, iar cele două mașini s-au atins. În turul 37, după acel incident, britanicul a dat senzația că va fi nevoit să abandoneze, iar rivalul lui va sprinta spre titlul mondial.
GP Arabia Saudită
Lewis Hamilton l-a criticat pe Verstappen după cursa din MP al Arabiei Saudite: "A depășit limita!"
06/12/2021 LA 06:42
Dar mașina Mercedes nu a suferit avarii, iar Lewis și-a putut continua cursa de urmărire. În cele din urmă a devenit lider și a obținut victoria în Arabia Saudită. A realizat și cel mai rapid tur de circuit, astfel că înaintea finalei din weekend-ul următor, cei doi piloți sunt la egalitate de puncte.
Max Verstappen a încheiat în huiduielile publicului. În schimb. Lewis Hamilton a fost ovaționat.

Lewis Hamilton nu a înțeles situația din momentul contactului

Olandezul încă este lider în clasamentul general, chiar dacă este egalitate perfectă în fruntea ierarhiei, având 9-8 la victorii. Așadar, cine se clasează mai bine la Abu Dhabi, câștigă titlul mondial. Egalitatea se poate menține doar dacă ambii piloți abandonează
Întrebat despre contactul cu Max Vesrstappen, Hamilton a declarat: "Nu am înțeles de ce dintr-o dată a frânat destul de puternic. Apoi am dat peste el. Apoi, el s-a dus mai departe, așa că nu am înțeles ce se întâmplă, dar am primit un mesaj după aceea că ne va lăsa să trecem. Deci a fost o situație puțin confuză".
Max Verstappen nu a fost deloc fericit la final, având în vedere că a primit o penalizare de 5 secunde, în optinilia lui, gratuit: "Ceea ce s-a întâmplat astăzi este incredibil și acest sport este mai mult despre penalizări decât curse. Pentru mine, aceasta nu este Formula 1".
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42