Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewis Hamilton l-a criticat pe Max Verstappen după cursa din MP al Arabiei Saudite: "A depășit limita!"

Bianca Dumitru

Publicat 06/12/2021 la 08:42 GMT+2

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudide, penultima etapă a Campionatului Mondială. Britanicul s-a "atins" cu Max Verstappen în timpul cursei, iar la final britanicul și-a criticat rivalul, despre care a spus că este de cele mai multe ori foarte agresiv.

Lewis Hamilton in Dschidda

Credit imagine: Getty Images

Înaintea cursei din Arabia Saudită, Max Verstappen avea un avans de 8 puncte în clasamentul general și putea închide lupta la titlu dacă ar fi câștigat, iar Hamilton ar fi abandonat. Scenariu care a fost aproape de a deveni o certitudine în ultima parte a cursei, când britanicul și-a lovit mașina de olandez, într-un moment în care încerca să-l depășească.
Atunci, pilotul de la Red Bull avea o penalizare de 5 secunde și pentru un incident de cursă petrecut mai devreme, iar echipa i-a cerut să cedeze poziția. Verstappen a vrut și nu prea să-l lase pe Hamilton să treacă în față, iar cele două mașini s-au atins. În turul 37, după acel incident, britanicul a dat senzația că va fi nevoit să abandoneze, iar rivalul lui va sprinta spre titlul mondial.
Dar Hamilton și-a putut continua cursa de urmărire. În cele din urmă a devenit lider și a obținut victoria în Arabia Saudită. A realizat și cel mai rapid tur de circuit, astfel că înaintea finalei din weekend-ul următor, cei doi piloți sunt la egalitate de puncte.
La finalul cursei, Lewis Hamilton l-a acuzat pe Max Verstappen că a depășit orice limită a acceptabilității, spunând că olandezul este adesea prea agresiv în timpul curselor.
"Trebuia să încerc să-mi păstrez calmul acolo, ceea ce a fost foarte greu de făcut. Am concurat cu mulți piloți de-a lungul carierei mele și am întâlnit o mulțime de personaje diferite, dar în vârf sunt câțiva care depășesc limitele. Nu aplică regulile sau nici măcar nu se gândesc la ele.
Cu siguranță, Verstappen a depășit limita. Am evitat de multe ori ciocnirea cu el și nu mă deranjează să fiu cel care face asta pentru că trăiești să te lupți în fiecare zi, ceea ce, evident, am făcut", a declarat Hamilton, citat de Sky Sports.
Citește și:

Lewis Hamilton, atacat dur de tatăl lui Max Verstappen

Înaintea cursei din Arabia Saudită, tatăl lui Max, Jos Verstappen, a ales să vorbească despre omul Lewis Hamilton, probabil în speranța că îl va enerva puțin pe britanic.
Cu 107 curse de Formula 1, în perioada 1994-2003, Jos Verstappen și-a început cariera la Benetton, fiind martorul primului din cele 7 titluri câștigate în Marele Circ de legendarul Michael Schumacher. În acea vreme, legăturile dintre piloți erau mult mai puternice, susține Jos, care l-a "înțepat" pe Lewis Hamilton pentru atitudinea avută față de ceilalți.
"Lewis nu a vorbit niciodată cu mine. Sunt nimic pentru el. Îl respect ca pilot, dar în rest...nimic. Nici Max nu discută cu el prea mult. Se întâlnesc pe podiumuri și au mici replici, dar atât. Asta în condițiile în care Max se înțelege foarte bine cu restul piloților. Dar cu Lewis, nimic, britanicul e în lumea lui", a spus Jos Verstappen, citat de Daily Mail, pentru ca apoi să evoce ce se întâmpla în Marele Circ acum două decenii:
"Prin comparație cu Max, eu eram în cut totul altă ligă, dar chiar și așa toți piloții discutau cu mine, erau foarte prietenoși. Chiar dacă nu legam legături de amiciție profunde, ne salutam, discutam puțin mereu. Împarți atât de multe momente cu ei pe circuit, e normal să se creeze unele legături. Dar acum sunt 'unii' piloți care nici nu se uită la tine", a conchis tatăl lui Verstappen.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo