Arabia Saudită este azi gazda penultimei curse din calendarul F1 pe 2022. Hamilton pleacă din pole-position, în timp ce Max Verstappen va începe doar de pe poziția a 3-a, după ce aseară a intrat în parapet în ultimul tur, în care ar fi putut să obțină pole-ul.
Presiunea e mare și fiecare mic detaliu contează, astfel că Jos Verstappen a ales să vorbească despre omul Lewis Hamilton, probabil în speranța că îl va enerva puțin pe britanic.
Cu 107 curse de Formula 1, în perioada 1994-2003, Jos Verstappen și-a început cariera la Benetton, fiind martorul primului din cele 7 titluri câștigate în Marele Circ de legendarul Michael Schumacher. În acea vreme, legăturile dintre piloți erau mult mai puternice, susține Jos, care l-a "înțepat" pe Lewis Hamilton pentru atitudinea avută față de ceilalți.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
"Lewis nu a vorbit niciodată cu mine. Sunt nimic pentru el. Îl respect ca pilot, dar în rest...nimic. Nici Max nu discută cu el prea mult. Se întâlnesc pe podiumuri și au mici replici, dar atât. Asta în condițiile în care Max se înțelege foarte bine cu restul piloților. Dar cu Lewis, nimic, britanicul e în lumea lui", a spus Jos Verstappen, citat de Daily Mail, pentru ca apoi să evoce ce se întâmpla în Marele Circ acum două decenii: "Prin comparație cu Max, eu eram în cut totul altă ligă, dar chiar și așa toți piloții discutau cu mine, erau foarte prietenoși. Chiar dacă nu legam legături de amiciție profunde, ne salutam, discutam puțin mereu. Împarți atât de multe momente cu ei pe circuit, e normal să se creeze unele legături. Dar acum sunt "unii" piloți care nici nu se uită la tine".
CITEȘTE ȘI:
RONNIE O'SULLIVAN ȘI-A ALES URMAȘUL ÎN SNOOKER - "EL POATE DOMINA ACEST SPORT MULȚI ANI DE ACUM ÎNCOLO!"

Explicațiile din spatele atitudinii lui Hamilton?

Hamilton ar avea o problemă cu Max Verstappen pentru că olandezul spune mereu ce gândește și a refuzat să îl susțină în demersul Black Lives Matter.
"Max este așa cum este el, unii îl admiră și îl apreciază pentru ceea ce spune, alții nu. Întotdeauna a spus ce gândește și nu s-a implicat niciodată în chestiuni care nu au legătură cu sportul, așa cum face Lewis. El vorbește prin sport și asta e tot ce îl interesează. Nu spun că e bine sau rău, acesta este el și așa gândește", a mai spus Jos.
Înainte de Marele Premiu al Arabiei Saudite, Verstappen are 351,5 puncte la general, fiind urmat îndeaproape de septuplul campion mondial, Lewis Hamilton (343,5 puncte). În funcție de rezultatul cursei de la Jeddah, Verstappen poate câștiga titlul mondial azi, devenind primul olandez din istorie care reușește o astfel de performanță.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42