Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezastru pentru Ferrari! Charles Leclerc va fi penalizat drastic la Marele Premiu al Arabiei Saudite

Nicu Savin

Publicat 15/03/2023 la 17:24 GMT+2

Ferrari are un start de sezon de coșmar în Formula 1. După ce a abandonat în prima etapă, în Bahrain, Charles Leclerc va primi o penalizare de minim 10 poziții pe grila de start la Marele Premiu al Arabiei Saudite, care va avea loc la finalul acestei săptămâni, pe circuitul de la Jeddah. Informația a fost confirmată de Frederic Vasseur, directorul general al Scuderiei.

Charles Leclerc (Ferrari) - GP of Bahrain 2023

Credit imagine: Getty Images

Ferrari a avut un început de sezon mult sub așteptări. La etapa inaugurală, în Bahrain, Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme la monopost, în timp ce Carlos Sainz a terminat abia pe locul 4, pierzând lupta pentru podium în fața lui Fernando Alonso (Aston Martin).
Demonstrația de forță oferită de Red Bull (Verstappen a câștigat clar pe circuitul de la Sakhir, iar Perez a terminat pe locul 2) și rezultatele obținute de Aston Martin (Alonso pe 3 și Stroll pe 6) au produs îngrijărări majore în rândul fanilor Ferrari, care se tem că vor avea de îndurat un nou sezon ratat al echipei favorite.

Charles Leclerc va fi penalizat cu cel puțin 10 poziții în Arabia Saudită

Cu doar 4 zile înainte de a 2-a etapă a stagiunii, suporterii Scuderiei au primit o nouă veste proastă. Frederic Vasseur, directorul general al celor de la Ferrari, a confirmat că Charles Leclerc va fi penalizat cu minim 10 poziții pe grila de start la Marele Premiu al Arabiei Saudite. Motivul este legat de faptul că la mașina monegascului va fi înlocuită pentru a doua oară unitatea de control.
Regulamentul permite echipelor să folosească numai două unități de control pe parcursul unui sezon, dar Leclerc o va folosi deja pe a 3-a la finalul acestei săptămâni. Problemele de fiabilitate i-au determinat pe cei de la Ferrari să schimbe ansamblul în ziua cursei din Bahrain, dar lucrurile nu s-au rezolvat și Leclerc a abandonat, astfel că e nevoie de o nouă modificare.
"În Bahrain au fost două probleme diferite. Duminică dimineaţă, când am schimbat unitatea de alimentare și apoi în cursă. Și de două ori problema a fost unitatea de control, un eveniment neașteptat care nu s-a mai întâmplat niciodată în trecut. Am făcut o analiză amănunțită a incidentului și cred că totul este acum sub control. Dar, din păcate, Charles va trebui să execute o penalizare la Jeddah pentru că regulamentul prevede doar două unități de control pentru tot sezonul. Penalizarea va fi de cel puțin 10 poziții, dar deocamdată nu știm exact ce va fi schimbat (n.r e posibil să fie schimbată și bateria) și, prin urmare, nici mărimea exactă a penalității.", a declarat Frederic Vasseur pentru Sky Sport Italia.
În aceste condiții, e aproape imposibil de crezut că Leclerc va putea lupta pentru victorie, chiar și un podium fiind greu de atins. Astfel, speranțele celor de Ferrari într-un rezultat bun la Jeddah stau în Carlos Sainz. În ciuda acestori inconveniente, Vasseur a dat asigurări că starea de spirit a lui Leclerc și a echipei este una pozitivă: "Am vorbit cu toți angajații din fabrică după Bahrain, Charles este motivat și vom vedea ce se poate întâmpla la Jeddah chiar și cu penalizarea sa. Dar nu este demotivat sau ceva de genul acesta, este convins că poate scoate maximul și lucrează cu noi, împingând toată echipa de la spate. El sprijină pe toată lumea într-un mod pozitiv."
După prima etapă din acest sezon, Ferrari este pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 12 puncte, în spatele celor de la Red Bull (43 de puncte), Aston Martin (23 de puncte) și Mercedes (16 puncte).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo