Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, taxat de Nico Rosberg pentru atitudinea avută după Marele Premiu al Arabiei Saudite

Nicu Savin

Publicat 22/03/2023 la 17:24 GMT+2

Max Verstappen a obținut locul doi în Marele Premiu al Arabiei Saudite și este lider în clasamentul piloților după două etape, dar campionul mondial s-a declarat nefericit de situația sa, din cauza problemelor pe care le-a avut la mașină. Nico Rosberg a taxat atitudinea olandezului, fostul campion mondial considerând că acesta trebuie să fie mai grațios la înfrîngeri.

Max Verstappen (Red Bull)

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen este lider în clasamentul piloților din Formula 1, după două etape în care Red Bull a fost "la ani lumină" de restul echipelor. Olandezul a obținut un succes categoric la etapa inaugurală din Bahrain, dar a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund în Arabia Saudită, după o cursă în care a pornit de pe locul 15 al grilei de start.
Chiar dacă în garajul Red Bull a fost sărbătoare după cursa de la Jeddah, Perez terminând pe primul loc, Max Verstappen a avut un discurs tranșant, subliniind că el nu este fericit. Olandezul și-a dat seama că marele său rival pentru un nou titlu mondial va fi chiar coechipierul Sergio Perez și evidențiat că acesta nu a avut probleme la monopost în primele două runde, pe când el s-a chinuit serios. Max a subliniat că el nu este în Formula 1 pentru a fi al doilea, ceea ce creează o stare de tensiune în cadrul echipei.

Max Verstappen, criticat de Nico Rosberg pentru atitudinea sa din Arabia Saudită

Atitudinea lui Verstappen i-a atras atenția lui Nico Rosberg, omul care în 2016 a devenit campion mondial, după o luptă la baionetă cu Lewis Hamilton, care îi era coleg la Mercedes. Germanul știe cel mai bine cum e să te bați cu celălalt pilot al echipei și l-a taxat pe Verstappen, spunând că acesta ar trebui să accete înfrângerile și să meargă mai departe.
"Nu e bine să vezi această atitudine a lui Verstappen. Ni s-a mai spus că sâmbătă a părăsit pista foarte repede și a sărit peste întâlnirea echipei. Nu cred că este o abordare sau o mentalitate tocmai bună atât de devreme în sezon, când echipa a făcut o treabă atât de strălucitoare și a muncit atât de mult. Cred că ar putea fi mai amabil, mai grațios atunci când nu câștigă", a spus Rosberg pentru Sky Sports.
Finalul cursei de la Jeddah a mai scos la iveală un moment tensionat între Verstappen și Perez. Mexicanul era sigur că va lua punctul pentru cel mai rapid tur, dar acesta i-a revenit lui Verstappen, care a mers fabulos în ultimul tur, deși i s-a transmis de la boxe să păstreze un anumit ritm. Cei doi au avut un dialog pe această temă și s-a putut observa dezamăgirea lui Perez. Punctul respectiv face diferența pentru moment în clasamentul piloților, Verstappen fiind primul (44 de puncte), urmat de Perez (43 de puncte) și de Ferando Alonso (30 de puncte).
La cum au stat lucrurile în primele două curse, e clar că Red Bull nu va avea rivală în clasamentul constructorilor, dar se anunță o luptă internă la echipa austriacă. Perez simte că poate fi la fel de rapid ca și Verstappen și nu se va mulțumi cu statutul de pilot 2, dorind să fie lăsat să lupte pentru titlul mondial. Pentru șefii echipei acest lucru va fi o problemă greu de gestionat, mai ales dacă mexicanul va mai aduna câteva victorii și se va înscrie oficial în bătălia pentru locul 1 la piloți.
Etapa a 3-a din Campionatul Mondial de Formula 1 va avea loc peste două săptămâni, în Australia, pe Albert Park Circuit din Melbourne.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo