Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, pole position în Arabia Saudită! Campionul mondial, premiat de Gianluigi Buffon

Dani Morar

Actualizat 09/03/2024 la 06:42 GMT+2

Max Verstappen a fost cel mai rapid în sesiunea de calificări din Arabia Saudită și va pleca din pole position în cursa de sâmbătă, de la ora 19:00. Olandezul a fost premiat la final de legendarul portar, Gianluigi Buffon, care e prezent la Jeddah.

Verstappen dopo le qualificazioni del GP Arabia Saudita - Mondiale 2024

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen pare să nu aibă nicio emoție nici în acest sezon. După ce s-a impus în prima cursă, olandezul a fost cel mai rapid în calificările din Marele Premiu al Arabiei Saudite și va pleca din pole position, după ce a făcut turul de circuit în 1.27,472.
Bottas, Ocon, Gasly, Sargent și Zhou au fost eliminați în Q1. Prima parte a calificărilor a fost marcată de accidentul lui Piastri, care a lovit parapetul.
Q2-ul a mers la fel de bine pentru Verstappen, iar Alonso a fost al treilea, după un tur formidabil. Pe a s-a clasat Charles Leclerc. Hulkenberg a fost nevoit să iasă de pe circuit după 8 tururi, transmițând echipei că mașina sa "a rămas fără putere". Bearman, Albon, Magnussen, Ricciardo și Hulkenberg au părăsit calificările în Q2.
Verstappen a fost impecabil și în Q3, acolo unde a obținut cel mai bun timp (1.27,472), astfel că va pleca din pole position. El va fi rumat de pilotul Ferrari, Charles Leclerc, și de colegul său, Sergio Perez.
Citește și:

Max Verstappen, extrem de mulțumit de monopostul Red Bull. Olandezul, premiat de Gigi Buffon

Imediat după sesiunea de calificări, Max Verstappen a fost premiat pentru rezultatul obținut. Cel care i-a înmânat trofeul a fost legendarul portar Gianluigi Buffon, cei doi pozându-se apoi împreună. Fostul goalkeeper s-a retras din fotbal la finalul sezonului trecut și este campion mondial cu naționala Italiei, în 2006.
"A fost o zi foarte bună. Am îmbunătățit mașina peste noapte, am atacat virajele cu viteză mare. Acesta este un circuit unde ai nevoie de încredere în mașină. Astăzi m-am simțit confortabil cu mașina. Am fost foarte fericit de cum am făcut tururile. A fost foarte bine, mașina s-a comportat excelent.
După cum am mai văzut, au fost curse nebune aici. Multă lume spune că e ușor, dar aici nu este cazul. Sper ca mașina să funcționeze excelent și mâine", a declarat Max Verstappen după calificări, citat de as.ro.
Cursa din Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol