Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen nu e deloc încântat de Marele Premiu din Las Vegas! Minusurile invocate de olandez

Nicu Savin

Publicat 13/11/2023 la 19:24 GMT+2

Penultima etapă a sezonului din Formula 1 va avea loc în Las Vegas, unde se așteaptă un spectacol de zile mari, dar Max Verstappen nu e deloc încântat că șefii "Marelui Circ" au decis să organizeze acest Grand Prix. Olandezul a declarat că week-end-ul următor va fi doar un show, fără legătură prea mare cu cursele de Formula 1.

Max Verstappen (Red Bull) - GP of United States of America 2023

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen se bate doar cu recordurile pe acest final de sezon din Formula 1. Olandezul are deja în palmares cel de-al 3-lea titlu de campion mondial și se poate gândi deja la vacanță, deși caracterul său competitiv îl va determina cu sigurață să dea totul în ultimele două etape.
Penultima cursă a anului va avea loc în Las Vegas, oraș în care Formula 1 nu a mai poposit de 41 de ani. Organizatorii anunță un show de zile mari, iar fanii din întreaga lume așteaptă să vadă o cursă memorabilă în cel mai luminat oraș de pe Planetă, dar Max Verstappen nu e deloc încântat de ceea ce urmează.

Max Verstappen, dezinteresat de Grand Prix-ul din Las Vegas

Olandezul nu crede că organizarea unui Grand Prix în Las Vegas este o decizie foarte bună și nu s-a ferit să afirme că formatul circuitului este menit să producă un show, neavând legătură cu obișnuitele curse din Formula 1. Pilotul Red Bull a afirmat chiar că nu este foarte interesat, deși a insistat că va încerca să-și facă treaba cât mai bine.
"În primul rând, cred că vom fi acolo mai mult pentru spectacol decât pentru cursa în sine, dacă te uiți la aspectul circuitului. De fapt, nu sunt așa de interesat. Voi merge acolo, îmi voi face treaba mea și voi pleca.Da, circuitul seamănă oarecum cu cel de la Monte Carlo, dar acolo e vorba de istorie și locul în sine. Toată lumea vrea să ajungă o dată la Monaco. Nu poți compara cu adevărat.
Mai trebuie să merg pe simulator. Ca să fiu sincer, nici măcar nu cunosc pista. Va fi foarte diferit de Brazilia. Vor fi temperaturi foarte scăzute, vom concura noaptea, e circuit stradal. Nu avem experiență acolo. Nu cunoaștem aderența pistei. Totul e nou, așa că poate vă va oferi câteva surprize. Nu știu", a spus Verstappen, citat de planetf1.com.
Max Verstappen a câștigat 17 din cele 20 de curse din acest sezon și a ajuns în total la 52 de succese în "Marele Circ", fiind momentan pe locul 4 în ierarhia all-time. Dacă va câștiga și ultimele Grand Prix-uri ale anului, la Las Vegas și Abu Dhabi, olandezul îl va devansa pe Sebastian Vettel (53 de victorii) și va urca pe locul 3 în acest clasament, după Lewis Hamiltom (103 victorii) și Michal Schumacher (91 de victorii).
Dacă va continua seria succeselor până la finalul anului, Verstappen nu doar că ar deveni pilotul cu cele mai multe succese stagionale, ci ar face din Red Bull cea mai prolifică echipă din istorie, într-un singur sezon. Recordul este deținut de McLaren, care în 1988 a câștigat 15 dintre cele 16 Grand Prix-uri, având un procentaj de 93,75%.
Dacă Red Bull va avea un pilot pe primul loc al podiumului în toate cursele rămase din acest an ar ajunge la 21 de victorii din 22 posibile, ceea ce ar reprezenta un procentaj de 95,45%. Evident, această performanță ar putea fi atinsă și cu ajutorul lui Sergio Perez, dar ultimele rezultate ale mexicanului au lăsat de dorit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo