George Russell profită din plin de șansa care i s-a oferit, de a pilota cea mai bună mașină din Formula 1. Mercedes, campioană și în acest an în "Marele Circ", l-a ales pe britanicul în vârstă de 22 de ani ca înlocuitor al lui Lewis Hamilton, după ce acesta a fost depistat pozitiv cu Covid-19.
Pe o variantă extrem de rapidă a circuitului de la Sakhir, din Bahrain, care își face apariția în premieră în Formula 1, George Russell a câștigat ambele sesiuni de antrenamente programate vineri, surclasându-l nu doar pe titularul de la Mercedes, Valtteri Bottas, ci și pe ceilalți piloți din Formula 1, având ecart de peste o zecime în fața tuturor.
Russell, "împrumutat" de Mercedes de la ultima clasată din Formula 1, Williams, a acoperit 97 de tururi cronometrate vineri, fiind, alături de francezul Ocon, pilotul care a rulat cel mai mult în primul antrenament (49 de tururi). Acolo, George Russell a oprit cronometrul la 54,546 secunde, acesta fiind cel mai rapid tur cronometrat al zilei: piloții Red Bull, Verstappen și Albon, l-au urmat în clasament, Bottas reușind doar al patrulea timp (fiind cu trei zecimi mai lent decât Russell).
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
În a doua sesiune de antrenamente, George Russell a stabilit din nou cel mai bun timp, dar nu și-a îmbunătățit rezultatul din prima ședință: 54,713 secunde. Verstappen a fost din nou al doilea, urmat de Sergio Perez. Bottas a terminat pe 11, fiind cu jumătate de secundă mai lent decât debutantul din echipa Mercedes.
Testul real pentru Russell vine însă abia sâmbătă și duminică, atunci când sunt programate calificările și cursa de la Sakhir, penultima etapă din sezonul de Formula 1. Pentru moment însă, a reușit să atragă și mai clar atenția asupra sa.

George Russell, marele pariu Mercedes

Așa cum explicam încă din momentul în care Mercedes l-a numit pe înlocuitorul lui Lewis Hamilton, George Russell a fost preferat piloților oficiali de teste ai echipei întrucât acesta este considerat un pilot de viitor de către șefii germani.
Din 2017, nemții au stat cu ochii pe Russell, oferindu-i mai întâi un loc în divizia Junior, apoi chiar un contract de pilot de teste în 2018, într-o perioadă în care britanicul abia intra în Formula 2 - înt-un unic sezon în franciză, pe care l-a și câștigat. La începutul acestui an, Mercedes a purtat negocieri intense cu Williams pentru a-l obține pe Russell ca pilot titluar în locul lui Valtteri Bottas pentru 2021. La vremea respectivă, înainte ca familia lui Sir Frank să predea oficial frâiele echipei, Mercedes s-a lovit de un refuz.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20