Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Verstappen, câștigător în GP-ul Braziliei. Max l-a întrecut în clasamentul all-time al victoriilor pe Alain Prost

Andrei Nicolae

Actualizat 05/11/2023 la 21:09 GMT+2

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei, la capătul unei curse în care olandezul a fost amenințat doar de Lando Norris în prima parte a Grand Prix-ului. Pilotul McLaren a terminat pe poziția secundă, iar Fernando Alonso a completat podiumul.

Max Verstappen esultanza GP Interlagos, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a câștigat o nouă cursă în sezonul 2023 și s-a impus în Marele Premiu al Braziliei, în cadrul unui Grand Prix în care șase piloți au fost nevoiți să abandoneze.
Cursa de pe circuitul Interlagos a început cum nu se putea mai rău pentru Charles Leclerc, care a abandonat încă de la turul de formare. Monegascul ar fi trebuit să plece din poziția a doua, însă șansa sa pentru o victorie sau un podium a fost spulberată.
La startul propriu-zis al Marelui Premiu, alți doi piloți au fost nevoiți să abandoneze, după un accident în primele viraje, aceștia fiind Alex Albon și Kevin Magnussen. Între timp, Max Verstappen și-a menținut prima poziție, deși locul său de lider al cursei a fost amenințat serios în primele tururi de Lando Norris.
Pilotul celor de la McLaren a venit până pe poziția secundă și a s-a aflat la un moment chiar și la câteva sutimi de secundă de campionul mondial. Verstappen și-a menținut însă calmul și a rămas lider până la finalul celor 71 de tururi.

Max Verstappen, imbatabil. O nouă victorie în 2023 la Interlagos

Max a câștigat astfel a 17-a cursă din acest sezon și și-a extins recordul pentru cele mai multe victorii într-o singură stagiune. Mai mult, olanezul l-a întrecut pe Alain Prost în clasamentul all-time al curselor câștigate, cu 52 de Grand Prix-uri în palmares. Max îl poate întrece și pe Sebastian Vettel, dacă va câștiga ultimele două curse din sezonul 2023.
Lando Norris a semnat un nou podium în acest sezon, al șaptelea la număr, fiind urmat pe locul trei de Fernando Alonso, după un duel incredibil cu Sergio Perez, pe care l-a întrecut cu 53 de miimi de secundă. Coechipierul lui Max Verstappen a venit de pe locul 9, de unde începuse cursa, până pe poziția a patra. Locul 5 a fost ocupat de Lance Stroll, care a înregistrat al doilea cel mai bun rezultat al său din acest sezon.
George Russell, Zhou Guanyu și Valtteri Bottas au fost și ei să abandoneze, ducând numărul de piloți care nu au terminat cursa la șase.
Top 10 în Marele Premiu al Braziliei
  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. Lando Norris (McLaren)
  • 3. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 4. Sergio Perez (Red Bull)
  • 5. Lance Stroll (Aston Martin)
  • 6. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 7. Pierre Gasly (Alpine)
  • 8. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 9. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  • 10. Esteban Ocon (Alpine)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol