Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Hamilton, după ce a fost descalificat de la Austin! Cum arată noul clasament din GP-ul Statelor Unite

Dani Morar

Actualizat 23/10/2023 la 10:01 GMT+3

Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați după cursa de la Austin, în urma măsurătorilor efectuate pe monoposturi. Cei doi au terminat inițial pe locurile 2 și 6, dar nu vor mai primi niciun punct, podiumul modificându-se complet.

Lewis Hamilton

Credit imagine: Getty Images

Lewis Hamilton și Charles Leclerc au fost descalificați, după cursa de la Austin. Monoposturile celor doi piloți nu au trecut testele realizate de FIA în urma întrecerii, iar comisarii au luat o decizie drastică, după ce Mercedes și Ferrari au recunoscut că măsurătorile au fost corecte.
Hamilton a dezvăluit că este extrem de dezamăgit, în contextul în care locul secund îi aducea 18 puncte în clasamentul general și îl ajuta să se apropie de Sergio Perez. Britanicul vede totuși partea plină a paharului și spune că nimeni nu poate lua din progresul pe care Mercedes l-a făcut în acest weekend, el reușind să reducă diferența față de Max Verstappen la mai puțin de 3 secunde.
"Să întorci acest rezultat într-o descalificare, să îți alegi pneurile cu o oră înaintea antrenamentelor și cu atât mai mult pe un circuit ca cel de la COTA (Circuit of the Americas), unde a trebuit să avem seturi noi.
În final. Toate astea nu mai contează. Alții au făcut ce trebuia acolo unde noi am greșit, dar nu ne putem juca cu regulile. Trebuie să rămânem cu fruntea sus, să învățăm și să ne întoarcem mai puternici weekendul viitor.
Sigur că este dezamăgitor să fii descalificat după cursă, dar asta nu ne poate lua din progresul pe care l-am realizat în acest weekend. Am o atitudine pozitivă pentru că ne mișcăm bine, chiar dacă azi puteam câștiga", a declarat Lewis Hamilton, citat de The Independent.
Citește și:

Cum arată noul clasament din Grand Prix-ul Statelor Unite, de la Austin

În urma descalificării celor doi, clasamentul din cursa de la Austin a suferit modificări importante. Lando Norris a urcat pe locul 2, în timp ce Carlos Sainz, celălalt pilor de la Ferrari a pășit pe ultima treaptă a podiumului.
Sergio Perez a câștigat și el o poziție, în timp ce George Russell a urcat două locuri, de pe 7 până pe 7. Alexander Albon și Logan Sargeant au intrat în puncte, ocupând locurile 9 și 10, după modificările făcute de comisarii cursei.
Noul clasament în cursa de la Austin:
1. Max Verstappen
2. Lando Norris
3. Carlos Sainz
4. Sergio Perez
5. George Russell
6. Pierre Gasly
7. Lance Stroll
8. Yuki Tsunoda
9. Albon
10. Sargeant
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol