Lewis Hamilton avea nevoie de o performanță mai bună decât a coechipierului său, Valtteri Bottas, pentru a se impune matematic în acest sezon de Formula 1. Britanicul a fost foarte dezamăgit de circuitul de la Istanbul cupă antrenamentele de vineri, iar în calificări a obținut abia al 6-lea timp.
Cursa de astăzi s-a desfășurat pe ploaie în mare parte, astfel că a avut o desfășurare deosebită. Lance Stroll, plecat pentru prima dată în carieră din pole-position, și-a menținut poziția după start, fiind urmat de coechipierul său Sergio Perez, care a profitat de startul slab al lui Max Verstappen.
Plecat al 6-lea, Hamilton nu a riscat prea mult și în timpul cursei a profitat de greșelile piloților din fața sa, câștigând poziție după poziție. În turul cu numărul 37, britanicul a urcat pe primul loc și nu a mai putut fi detronat până la finish.
Formula 1
Max Verstappen, retrogradat 5 poziții pe grila de start a Marelui Premiu al Qatarului
21/11/2021 LA 13:09
Lupta pentru celelalte 2 locuri de pe podium a fost acerbă. Sergio Perez a terminat al 2-lea, în timp ce Sebastian Vettel a ocupat poziția a 3-a, depășindu-l pe Charles Leclerc, coechipierul său de la Ferrari în chiar ultimul viraj, obținând astfel primul podium al sezonului.

Lewis Hamilton a egalat recordul lui Michael Schumacher

Victoria de la Istanbul a fost cea de-a 94-a din cariera lui Hamilton, dar cel mai important, aceasta i-a adus un nou triumf în campionatul mondial. Este cel de-al 7-lea succes la general al englezului, care l-a egalat astfel pe Michael Schumacher, cel mai titrat pilot din istoria acestui sport.
Hamilton a câștigat cele 7 titluri în decurs de 8 ani, doar Nico Rosberg reușind să-i oprească dominația, în 2016.
Formula 1
Max Verstappen a scăpat de penalizare! Anunțul FIA a declanșat războiul între Mercedes și Red Bull
19/11/2021 LA 14:00
Formula 1
Verstappen: "Nu cred că voi fi penalizat!" FIA dă verdictul azi
19/11/2021 LA 07:15