Calificările Marelui Premiu al Turciei s-au desfășurat pe o ploaie torențială, care a și întrerupt la un moment dat competiția. În cele din urmă sesiunea de calificări a fost dusă la bun sfârșit, iar marele câștigător a fost canadianul Lance Stroll (Racing Point). Pilotul de 22 de ani a obținut astfel primul pole position al carierei.
De pe poziția a 2-a a grilei de start va pleca olandezul Max Verstappen (Red Bull), care a fost mai lent decât Stroll cu 0,29 secunde în calificări. Linia a 2-a a grilei va fi formată din Sergio Perez (Racing Point) și Alexander Albon (Red Bull).

Performanțe slabe pentru mașinile Mercedes

Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Marea surpriză a calificărilor este faptul că nicio mașină Mercedes nu va porni din primele 2 linii ale grilei de start. Lewis Hamilton a avut mari probleme în a intra în Q2, încheind prima parte a calificărilor pe locul 13. În cele din urmă, pilotul britanic și-a îmbunătățit performanțele și va pleca de pe poziția a 6-a în cursa de mâine.
Lewis Hamilton a prevăzut de ieri performanțele slabe de la Istanbul, criticând vehement condițiile de pe circuitul din capitala Turciei. Colegul său de echipă, Valtteri Bottas, a înregistrat abia al 9-lea timp.
Lewis Hamilton ar putea deveni mâine campion mondial, iar tot ceea ce trebuie să facă pentru asta este să înregistreze o performanță mai bună decât Bottas. Britanicul s-ar putea încorona campion și dacă nu va încheia cursa, cu condiția ca nici colegul său să nu o facă.
Piloții Ferrari au dezamăgit din nou, Vettel fiind al 12-lea și Leclerc al 14-lea, dar ținând cont de performanțele scuderiei italiene din acest sezon, acest lucru nu mai este o surpriză.
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20