Max Verstappen a dominat antrenamentele libere cu numărul 1, din Marele Premiu de la Abu Dhabi 2021, locația ultimei mari bătălii pentru titlul de campion mondial. Cei doi piloți sunt la egalitate în fruntea clasamentului, astfel că se anunță o cursă palpitantă, duminică.
Pilotul de la Red Bull a folosit cauciucuri soft, pentru a înregistra cel mai bun timp: 1 minut, 25 secunde, 009 sutimi. Lewis Hamilton a fost abia al treilea, la 0,346 secunde în spatele marelui său rival și a avut probleme să țină pasul, mai ales în sectorul 2, unde nu a stabilit timpi prea buni.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Valtteri Bottas a fost al doilea, la doar 0,196 de Max, însă aceste rezultate nu sunt neapărat relevante, în contextul în care se fac teste, iar jocul de "poker" e unul des folosit de piloți, pentru a-și trimite rivalii pe piste greșite.
"Au fost două viraje în care am avut ceva probleme, nu se vor face diferențe mari între noi și Red Bull în cursă", a dezvăluit Andrew Shovlin, directorul inginerilor de la Mercedes, după antrenamentele de azi.
Schimbările de pe circuit sunt bune, dar nu sunt sigur că ni se potrivesc. O să vorbesc cu Lewis și Valtteri să vedem ce modificări putem să facem la setările mașinilor | Andrew Shovlin
Astăzi, pe seară, va avea loc o nouă sesiune de antrenamente libere. O alta e programată mâine, înainte de calificările propriu-zise.
CITEȘTE ȘI:
NUME GRELE DIN FORMULA 1 AU DAT VERDICTUL! VERSTAPPEN SAU HAMILTON? CINE CÂȘTIGĂ TITLUL MONDIAL

Hamilton, văzut de specialiști mare favorit

Noua configurație a circuitului din Abu Dhabi ar trebui să fie, în teorie, mai pe placul lui Hamilton. Cel puțin asta era opinia experților din "Marele Circ", înainte de antrenamentele de azi. Acest verdict se bazează pe faptul că monopostul britanicului are un mare avantaj pe noul circuit Yas Marina, care a suferit câteva modificări substanțiale față de anii precedenți.
Circuitul e unul mai rapid, în special în primul sector, eliminând o șicană care-i obliga pe piloți sî încetinească foarte mult. Acum, cele două linii drepte sunt legate de o curbă abordabilă la o viteză mai mare (șicana actuală are doar 120 de grade și este mult mai largă, în timp ce vechea șicană avea 200 de grade și era foatrte îngustă), ceea ce avantajează clar monopostul Mercedes.
După noua configurație, mașina cu motorul mai puternic ar trebui să facă diferența pe linia dreaptă de un kilometru. Faptul că mașina lui Hamilton este mai rapidă este un lucru cert în finalul sezonului, britanicul "zburând" în ultimele 3 curse, după ce a efectuat shimbări la motor înaintea Marelui Premiu al Braziliei. Cei de la Red Bull bănuiesc că adversarii au încălcat regulamentul, dar acest lucru nu a putut fi deocamdată demonstrat, astfel că Verstappen va trebuie să lupte în aceleași condiții și la Abu Dhabi.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42