Mai mulţi piloţi din Formula 1 s-au lansat în pronosticuri privind câştigarea titlului mondial la piloţi disputat de Lewis Hamilton (Mercedes) şi Max Verstappen (Red Bull), care se află la egalitate de puncte în clasamentul Campionatului Mondial înaintea ultimei etape a acestui sezon, programată duminică pe circuitul din Abu Dhabi, scrie Agerpres.
"Ambii pilotează de o manieră incredibilă, nu fac greşeli şi forţează limitele. La fiecare cursă, ei sunt pe locurile 1 şi 2, pentru că sunt la un alt nivel. Mercedes are un mic avantaj, dar Max pilotează mai bine decât noi toţi. Deci, aş spune că Mercedes merită titlul la constructori, pentru că maşina lor este superioară, iar Max pe cel al piloţilor, pentru că a fost cu un pas înaintea tuturor", în opinia spaniolului Fernando Alonso (Alpine).
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 10 ORE

Verstappen – Hamilton, bătălia finală pentru titlul mondial

Pentru finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), "nu există un bun învingător sau unul mai puţin bun''. ''Nu are importanţă pentru mine asta, dar dacă ar fi să aleg, atunci poate ar fi Red Bull pentru o schimbare", a adăugat finlandezul.Germanul Sebastian Vettel (Aston Martin) a declarat, la rândul său: "Michael Schumacher este eroul meu şi aş prefera ca Lewis să nu câştige pentru a nu-i depăşi recordul. Dar atât el, cât şi Max au făcut un bun sezon. Dacă au oportunitatea de a câştiga titlul la ultima cursă, atunci este pentru că merită. Aş fi bucuros ca Michael să-şi păstreze recordul, dar chiar dacă Lewis câştigă încă unul, două sau cinci titluri, tot Michael va rămâne cel mai mare".
La rândul său, francezul Esteban Ocon (Alpine) consideră că "Lewis are suficientă experienţă şi este un mare campion, el ştie ce trebuie să facă, dar nu va fi uşor pentru el, întrucât Max nu va lăsa nimic. Niciunul din ei nu va lăsa nimic. Va fi luptă până împinsă la limită". În schimb, britanicul George Russell (Williams) susţine: "Aş adora să-l văd pe Lewis câştigând. Tot ce a reuşit, mai ales recent, este absolut excepţional. Dar şi Max a făcut o treabă excepţională şi se poate spune că ambii merită, pentru motive diferite. Sper că va fi echitabil şi că cel mai bun va câştiga".
"Eu nu mai fac pronosticuri! Uneori, am crezut că titlul îi revine lui Max, alteori lui Lewis. Este greu să vezi limpede, dar este genial pentru sportul nostru", a adăugat, la rândul său, australianul Daniel Ricciardo (McLaren). Pentru Carlos Sainz Jr (Ferrari) "este scenariul ideal pentru Formula 1. Ambii au făcut un sezon incredibil, au pilotat la un nivel incredibil''. ''Sper că vor face un spectacol frumos pentru imaginea Formulei 1", a mai spus spaniolul.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43