Cursa de la Silverstone a început cu un haos de nedescris, Lewis Hamilton și Max Verstappen acroșându-se într-unul din primele viraje. Olandezul a plecat din pole-position, după ce ieri a câștigat prima cursă de sprint din istoria Formulei 1, și a încercat să-și mențină poziția de lider, însă ciocnirea cu Hamilton l-a aruncat în zidul de pneuri, iar monopostul său a fost grav avariat.
Comisarii de cursă au arborat steagul roșu pentru a se reface secțiunea avariată a traseului de la Silverstone, iar cursa a fost neutralizată aproximativ 40 de minute. Hamilton a fost sancționat cu o penalizare de 10 secunde, dar cel mai important lucru a fost că a putut continua, ceea ce nu s-a putut întâmpla cu Max Verstappen, nevoit să abandoneze. Astfel, acest week-end a fost unul de coșmar pentru Red Bull, deoarece și Sergio Perez a dezamăgit, terminând pe locul 16 (a plecat de pe ultima poziție a grilei).
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
IERI LA 10:06

Lewis Hamilton, a 8-a victorie a carierei la Silverstone

De incidentul de la start a profitat Charles Leclerc, monegascul fiind în față în momentul întreruperii cursei. Astfel, el a revenit în frunte și la reluare și a fost aproape de o victorie istorică. Hamilton a recuperat însă tur după tur și pe final a pus o mare presiune pe pilotul de la Ferrari, iar în turul 50 (din 52) a reușit să-l depășească, creând un entuziasm de nedescris în rândul celor 140.000 de spectatori de la Silverstone.
Hamilton a câștigat astfel al 4-lea Grand Prix din acest sezon, după ce se impusese în Bahrein, Portugalia și Spania. A fost pentru a 8-a oară când Hamilton trece primul linia de sosire la Silverstone. Chiar dacă frustrarea că a fost depășit pe final a fost mare, rezultatul lui Charles Leclerc este unul notabil. Ultima poziție a podiumului a fost ocupată de Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton de la Mercedes.
Prin acest suces, Hamilton a recuperat serios din ecartul față de Max Verstappen în clasamentul general al piloților. Olandezul are acum 185 de puncte, în timp ce septuplul campion mondial a ajuns la 178 după acest week-end, astfel că lupta la baionetă dintre cei doi se anunță una extrem de palpitantă până la final.
Controversele vor continua cu siguranță după cursa de azi, cei de la Red Bull fiind foarte nemulțumiți de decizia comisarilor. Echipa lui Verstappen consideră că Hamilton a fost total vinovat de incidentul din primul tur, iar englezul ar fi trebuit sancționat mai aspru.
Următoarea etapă va avea loc în Ungaria, pe circuitul de la Hungaroring, în week-end-ul 30 iulie - 1 august.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43