Fiul dublului campion mondial Carlos Sainz este în prezent la McLaren-Renault, dar e marele pariu al Scuderiei pentru viitor. Despărțirea de Vettel era așteptată de italieni, care se gândiseră deja la cooptarea ibericului. Deși are un singur podium în Formula 1, Sainz Jr prezintă o serie de argumente pentru o asemenea oportunitate.
"Mulți piloți își vor încheia contractul cu actualele echipe, dar puțini au profilul ideal pentru a-și asuma responsabilitatea de a purta pe umeri presiunea unei echipe precum Ferrari", notează Marca, jurnaliștii sursei citate susținând că "în câteva zile Carlos își va pune semnătura pe contractul cu Scuderia".
Am încredere în capacitatea mea, sunt capabil să fac lucruri bune într-un Ferrari sau într-un Mercedes, nu mă îndoiesc de acest lucru | Carlos Sainz Jr
Marele Premiu al Spaniei
Christian Horner, convins că lupta dintre Verstappen și Leclerc se va da până în ultima etapă
16/05/2022 LA 16:24
Sainz Jr ar fi al treilea spaniol care devine pilot oficial al Ferrari, după Alfonso de Portago și Fernando Alonso.
https://i.eurosport.com/2019/02/25/2531338.jpg

De ce l-a ales Ferrari pe Carlos Sainz Jr

Carlos se află în momentul perfect: are 25 de ani și a dobândit deja suficientă experiență pentru a primi șansa să se lupte pentru primele locuri ale clasamentului. În perioada Toro Rosso, Sainz Jr a fost în multe rânduri mai rapid decât Max Verstappen, care a avut oportunitatea de a ajunge ulterior la un nivel mai ridicat, evoluând pentru Red Bull Racing-Honda și trecându-și în palmares 8 victorii de etapă.
În plus, Scuderia s-a gândit și din punct de vedere financiar, în contextul în care criza generată de COVID-19 provoacă mari probleme financiare. Vettel avea un salariu uriaș, iar Ricciardo - cel care era inițial prima variantă pentru Ferrari - a cerut 20 de milioane de euro, iar discuțiile s-au sistat.
Nu în ultimul rând, Carols Sainz Jr își va accepta pentru început statutul de numărul doi al echipei, în condițiile în care Charles Leclerc e văzut marele pariu al lui Ferrari pentru următoarele sezoane. Se vor evita "războaie" precum cel din 2019, iar climatul de la echipă va fi unul propice performanței.
De asemenea, un alt atu al lui Sainz Jr e că vorbește perfect italiana, iar acomodarea va fi foarte ușoară. În plus, Carlos are pedigree de campion, moștenit de la tatăl său și e cunoscut pentru faptul că e capabil să le transmită inginerilor foarte exact ce are nevoie pentru a progresa.
Ca atare, Ferrari e convinsă că va trage lozul câștigător cu Sainz Jr, un pilot care prezintă puține puncte slabe.
De notat că Marca susține că, pe lângă Ricciardo, Ferrari s-a gândit și la Giovinazzi, care este pilot la Academia Ferrari, dar care e total lipsit de experiență. În cele din urmă, varianta Carlos Sainz Jr pare cea mai bună soluție.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
GP Miami
Verstappen, învingător la Miami, într-o cursă în care Ferrari a avut primele două locuri la start
08/05/2022 LA 21:25