Pilotul Ferrari a avut un start foarte bun de sezon, câștigând două dintre primele trei curse ale anului, în Bahrain și Australia. Monegascul a mai avut de atunci un singur succes în următoarele zece Grand Prix-uri, în Austria, iar Max Verstappen a fost cel care a obținut opt victorii în 2022.
Greșelile strategice din boxa Ferrari, dar și problemele tehnice ale monopostului italian nu i-au permis lui Leclerc să obțină mai multe puncte în prima jumătate a sezonului. Pilotul echipei din Maranello a abandonat de trei ori în acest an, o cifră destul de mare pentru cineva care luptă pentru titlul mondial.
Formula 1
Învins de Verstappen "acasă" la Ferrari, Leclerc critică Safety Carul:"Nu trebuia să se termine așa"
11/09/2022 LA 18:02
Leclerc a vorbit înainte de cea de-a doua jumătate de sezon despre șansele sale de a cuceri titlul mondial, iar monegascul este optimist cu privire la situația sa.
"Cred în continuare în șansele la titlu, evident, va fi o provocare dificilă, dar cred în ele până la final. Cred că vom lua cursele una câte una ca echipă. Dar cu siguranță trebuie să încercăm să obținem maximul din fiecare oportunitate pe care o avem în față", a declarat monegascul, citat de site-ul oficial Formula 1.

Leclerc, despre Marele Premiu al Belgiei

Sezonul de Formula 1 revine după pauza de vară cu Grand Prix-ul Belgiei, unde Charles are amintiri plăcute. Pe circuitul de la Spa-Francorchamps, monegascul a obținut prima sa victorie în Formula 1, în urmă cu trei ani.
Citește și:
Leclerc știe că are nevoie de un weekend perfect pentru a obține maximul de puncte din cursa din Belgia și crede că diferența dintre ei și Red Bull este foarte mică. Pilotul Ferrari a vorbit de asemenea și despre luna de vacanță de care a beneficiat.
"Este vorba despre cine pune cap la cap un weekend perfect, deoarece între Red Bull și noi este foarte mică [diferența]. Poate uneori suntem puțin mai puternici, uneori ei sunt puțin mai puternici, acum este și Mercedes care vine în luptă, ceea ce e grozav.
Dar în final, cel care câștigă face un weekend foarte bun, deci acolo vom găsi diferențele între cele două echipe cred. Prima parte a sezonului a fost plină de suișuri și coborâșuri, multe emoții, iar acumularea de multe emoții duce la oboseală, deci am fost destul de fericit să merg în vacanță."
Grand Prix-ul Belgiei va avea loc în weekend-ul 26-28 august, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.
Marele Premiu al Italiei
După Hamilton, Verstappen va fi penalizat și el la Monza! De pe ce loc ar putea pleca olandezul
09/09/2022 LA 13:59
Marele Premiu al Austriei
Hamilton, Leclerc și Verstappen le cer șefilor din Formula 1 să ia măsuri împotriva abuzurilor
11/07/2022 LA 20:46