Lewis Hamilton a trecut de la agonie la extaz în Marele Premiu al Braziliei. Septuplul campion mondial a fost cel mai rapid în calificări, dar a fost nevoit să plece ultimul în cursa de sprint, după ce s-au constatat nereguli la sistemul DRS al monopostului său. În cursa propriu-zisă, britanicul a plecat de pe poziția a 10-a a grilei de start, ca urmare a unei alte penalizări, de 5 locuri, deoarece a operat schimbări la motorul mașinii înainte de week-end-ul din Brazilia.
Pilotul Mercedes a trecut însă peste toate aceste inconveniente și a făcut o cursa fantastică, trecând primul linia de sosire și recuperând din ecartul care-l desparte de Max Verstappen în clasamentul general, diferența fiind acum de numai 14 puncte.
Entuziasmul generat de un asemenea succes l-a făcut pe Hamilton să încalce o regulă la care șefii din "Marele Circ" ín foarte mult. Mai exact, britanicul și-a desfăcut centura de siguranță la final, în timp ce mașina sa era încă în mișcare, lucru interzis de regulament ca un motiv de siguranță a piloților. Acest lucru l-a costat pe Hamilton o amendă de 5000 de €, la care se vor adăuga alte 20.000 de € dacă va mai repeta aceeași greșeală până la finalul sezonului.
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20
"Deși comisarii din Formula 1 îi înțeleg dorința de a sărbători, nu este absolut deloc sigur să îți desfaci centura în timp ce mașina încă se află în mișcare. În plus, piloții de Formula 1 trebuie să fie un exemplu pentru categoriile de juniori.Este esențial ca tinerii să învețe importanța utilizării tuturor dispozitivelor de siguranță ale mașinii în orice moment", a fost comunicatul transmis de comisarii cursei de la Interlagos.
După cursă, englezul a menționat că a recurs la acel gest pentru a putea flutura steagul Braziliei în fața numeroșilor săi fani din "Țara Cafelei": "Aici am foarte mulți fani și am vrut să le mulțumesc prin flututarea staegului, ca Senna".
Citește și:

Lewis Hamilton, entuziasmat de perfromanța sa din Brazilia

Trecând peste amenda primită, care oricum nu reprezintă mare lucru în comparație cu veniturile sale. Hamilton s-a declarat extrem de încântat de prestația sa și a echipei din Brazilia, spunând că week-end-ul tocmai încheiat a reprezentat unul dintre cele mai bune din cariera sa: "Toată echipa a făcut o muncă excelentă, mecanicii au fost fantastici şi strategia noastră a fost solidă. Eu a trebuit să las deoparte aspectele negative şi să mă concentrez pentru a avansa. A fost cu certitudine unul dintre cele mai complicate Grand Prix-uri din cariera mea, dacă nu cel mai complicat, ținâdn cont de tot prin ce am trecut. În termeni de pilotaj, poate a fost cel mai bun."
Ultimele trei curse, care vor avea loc în Orientul Mijlociu, vor fi decisive pentru titlul mondial din acest sezon. Piloții nu au timp de pauză, aceștia urmând să concureze, din nou, la finalul acestei săptămâni, având parte și de o deplasare lungă. Din Brazilia, toate echipele se vor îndrepta către Qatar, acolo unde va avea loc următorul Mare Premiu al sezonului.
Programul ultimelor 3 etape
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Hamilton l-a felicitat pe Verstappen după recordul de victorii într-un sezon! Reacția britanicului
11/11/2022 LA 12:25
Marele Premiu al Mexicului
Lewis Hamilton, reacție dură după Marele Premiu al Mexicului! "Ura va continua să se împrăștie"
31/10/2022 LA 17:32