Lewis Hamilton este la 19 puncte în spatele lui Max Verstappen în clasamentul campionatului mondial de Formula 1, iar misiunea britanicului de a câștiga al 8-lea titlu al carierei pare una dificilă. Aceasta s-ar putea îngreuna și mai mult dacă Hamilton va decide să schimbe motorul mașinii sale înainte de Marele Premiu al Braziliei.
La conferința de presă susținută astăzi, pilotul Mercedes nu a exclus această posibilitate, vehiculată tot mai mult în rândul presei de specialitate.
"Nu pot să comentez cu exactitate în acest moment. Din câte știu, motorul meueste în regulă, dar voi afla mai târziu.", a declarat Hamilton, citat de Daily Mail.
Formula 1
Max Verstappen va avea un nou coleg la Red Bull! "Va veni, chiar dacă nu a semnat încă"
19/11/2022 LA 13:47
Dacă va decide să schimbe motorul mașinii, septuplul campion mondial va fi penalizat cu 5 locuri pe grila de start la Interlagos, ceea ce ar fi cu siguranță un mare handicap. Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.
Hamilton s-a confruntat cu o astfel de situație acum câteva săptămâni, la Marele Premiu al Turciei, când a fost penalizat cu 10 locuri pe grilă și a terminat pe locul 5, pierzând atunci șefia clasamentului în fața lui Verstappen.
Citește și:
LONDRA VA AVEA CIRCUIT DE FORMULA 1

Hamilton a recunoscut superioritatea lui Verstappen, după ultima cursă

La finalul Marelui Premiu al Mexicului, încheiat cu victoria lui Verstappen, Hamilton a părut resemnat, admițând superioritatea rivalului său și declarându-se mulțumit că a putut termina al 2-lea.
"În primul rând, felicitări lui Max. Mașina lor a fost cu mult superioară în acest weekend și nu am putut face nimic în acest sens. Am dat absolut totul și a fost o luptă grozavă cu Sergio (n.r. locul 3 în Grand Prix-ul din Mexic) la final. Măcar am reușit să termin pe locul doi.
Felul în care a mers Sergio arată cât de puternică e mașina lor. A făcut o treabă grozavă și a pus o presiune constantă stând foarte aproape în spatele meu. Dar mi-a plăcut mult cursa.", a declarat Hamilton.
Doar 4 etape au mai rămas de disputat din acest sezon de Formula 1, iar specialiștii consideră că cel puțin două dintre ele i se potrivesc mai bine lui Max Verstappen și monoposturilor Red Bull.
Următoarea bătălie va fi la Interlagos, unde Lewis Hamilton are 2 victorii în palmares (2016 și 2018), dar Verstappen a câștiga ultima cursă disputată acolo (2019), asfel că are toate motivele să spere la o nouă victorie.
Programul ultimelor 4 etape
  • 14 noiembrie, Sao Paulo - Interlagos
  • 21 noiembrie, Qatar - Doha
  • 5 decembrie, Arabia Saudită – Jeddah
  • 12 decembrie, Abu Dhabi – Yas Marina
Formula 1
Verstappen și Perez sunt "la cuțite"! "Checo" a explodat, după gestul olandezului de la Interlagos
15/11/2022 LA 08:56
Formula 1
Pilotul care vrea să-l detroneze pe Verstappen în sezonul viitor! "Putem să ne luptăm cu Red Bull"
11/11/2022 LA 13:20