În acest weekend va avea loc, în premieră, Marele Premiu al Arabiei Saudite. Cu două etape înainte de finalul sezonului și cu doar 8 puncte care îi despart în clasamentul pe piloți, Max Verstappen și Lewis Hamilton se pregătesc de o nouă bătălie, de data aceasta pe noul circuit stradal din Jeddah.
Septuplu campion mondial, Lewis Hamilton a fost întrebat la conferința de presă de astăzi dacă un eventual succes în acest sezon ar reprezenta cea mai importantă realizare a carierei sale:
"Da, cu siguranță. Un motiv ar fi acela că este ceva ce nu a mai reușit nimeni. Cred că este cea mai puternică bătălie pe care sportul nostru a văzut-o în ultimii ani, dar și cea mai solicitantă. Per total, da, ar fi cel mai important titlu. De asemenea, suntem în continuare într-o pandemie, așa că am avut de-a face cu o mulțime de lucruri în plus", a declarat Lewis Hamilton.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55

Hamilton este mult mai relaxat, în comparație cu sezoanele trecute

După ce a cucerit deja 7 titluri mondiale, fiind la egalitate cu legendarul Michael Schumacher, Lewis Hamilton a declarat că se simte mai relxat ca niciodată, în ciuda presiunii la care a fost supus în acest sezon.
"Mă simt mai relaxat ca niciodată, deoarece fac asta de foarte mult timp. Nu e prima oară când mă aflu în această poziție.
Îmi aduc aminte cum eram în primul meu sezon, în al doilea, în al treilea. Nopți nedormite și multe lucruri asemănătoare. Acum sunt sigur pe mine și mă pot concentra mai bine ca înainte.
Știu că nu mai pot schimba nimic din trecut. Tot ce pot să fac este să mă pregătesc cât mai bine pentru ce urmează pentru mine și știu 100% că am reușit", a mai spus Lewis Hamilton înaintea Marelui Premiu al Arabiei Saudite.
Cu doar două etape înainte de final, Max Verstappen se află pe prima poziție a clasamentului, cu 351,5 puncte, în timp ce Lewis Hamilton este pe poziția a doua, cu 343,5 puncte. Olandezul are șansa să își adjudece primul titlu mondial încă din acest weekend, în cazul în care va reuși să termine acest weekend la o diferență de peste 18 puncte față de Lewis Hamilton. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, lupta decisivă se va da în ultima etapă din acest sezon, care este programată la Abu Dhabi.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43