Ultima cursă a sezonului 2021 din Formula 1 va rămâne în istorie. La Abu Dhabi, Max Verstappen a câștigat primul său titlu mondial în urma unei decizii controversate a directorului de cursă Michael Massi, care l-a lăsat pe Lewis Hamilton fără vreo șansă de a obține victoria.
De atunci, septuplul campion mondial a spus de mai multe ori că decizia luată în ultimele tururi de la Abu Dhabi nu a fost cea corectă. La aproape 8 luni de la acel moment, Hamilton a rememorat evenimentele, într-un interviu pentru Vanity Fair:
"Cele mai mari temeri ale mele s-au adeverit", a spus Hamilton atunci când a văzut accidentul lui Latifi care a dus la aducerea Safety Car-ului pe pistă. "Mi-am spus că nu au cum să mă păcălească. Nu are cum. Asta nu se va întâmpla. Cu siguranță nu. Nu știu dacă pot exprima în cuvinte sentimentul pe care l-am avut atunci. Aș spune că a fost unul dintre cele mai dificile momente pe care le-am avut", a declarat Hamilton.
Formula 1
Lewis Hamilton, încrezător pe finalul sezonului din Formula 1: "Sunt şase şanse de a câştiga"
IERI LA 16:57
Citește și:

Lewis Hamilton nu se gândește la retragere

În vârstă de 37 de ani, Lewis Hamilton nu se gândește la retragere, chiar dacă au existat mai multe zvonuri în această privință. Chiar dacă începutul sezonului alături de Mercedes nu a arătat grozav, lucrurile par să stea mult mai bine pentru echipa germană:
"Încă am o misiune, încă iubesc să pilotez, e o provocare pentru mine. Nu simt că ar trebui să renunț în viitorul apropiat", a mai spus Lewis Hamilton.
În ultimele cinci curse dinaintea pauzei de vară, Hamilton a terminat de fiecare dată pe podium. În ultimele două curse, cele din Franța și Ungaria, el a încheiat pe poziția a doua. În acest moment, el se află pe locul 6 în clasamentul piloților, cu 146 de puncte, dar prestațiile din această vară îi dau speranțe fostului campion mondial pentru a doua parte a sezonului.
Coechipierul său, George Russell, se află pe locul 4, cu 158 de puncte, în timp ce Mercedes se află pe locul 3 în clasamentul constructorilor, cu 304 puncte, la doar 30 de puncte de Ferrari, ocupanta locului secund.
Formula 1 va reveni după pauza de vară la finalul lunii august, în weekend-ul 26-28 august, cu Marele Premiu al Belgiei.

Spectacolul din La Vuelta revine pe Eurosport, în perioada 19 august - 11 septembrie

Formula 1
Mai multe curse de sprint în sezonul 2023 de Formula 1! Anunțul oficial al FIA
IERI LA 09:14
Formula 1
Christian Horner crede că Hamilton nu a trecut peste titlul pierdut în 2021: "Avea totul de pierdut"
22/09/2022 LA 14:40