Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca cu o penalitate de zece locuri la Marele Premiu al Turciei, programat duminică, din cauza unei schimbări de motor în afara cotelor autorizate.
Înaintea acestei a 16-a manşe a Campionatului Mondial, din cele 22, programată pe circuitul din Istanbul Park, Hamilton are un avans de doar două puncte faţă de Verstappen.

Lewis Hamilton va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său

Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
După olandezul Max Verstappen (Red Bull) în Rusia, în urmă cu 15 zile, de data aceasta rivalul său în cursa pentru titlu este cel care va fi penalizat din cauza utilizării unui al patrulea motor în acest sezon pentru monopostul său.
https://i.eurosport.com/2021/10/06/3232472.jpg
Numărul schimbărilor la diferite elemente ale grupului propulsor de la monoposturi este limitat în fiecare sezon şi orice schimbare peste un anumit număr este automat sancţionată.
Deocamdată, doar motorul cu combustie internă a fost înlocuit pe maşina Nr.44 a septuplului campion mondial, conform raportului tehnic trimis de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA).
Una sau mai multe schimbări la unitatea de putere în acest weekend îi va aduce lui Hamilton una sau mai multe penalităţi.
Până la sfârșitul sezonului au mai răams de disputat șapte etape din calendarul Campionatul Mondial, astfel că britanicul are timp să recupereze în cazul în care Verstappen se va clasa mai bine și va reveni pe locul 1 în clasamentul general.
Sursa: Agerpres
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:32