Lewis Hamilton a obținut pole position în primele calificări din istorie pentru Marele Premiu al Toscanei, el întrecându-l pe coechipierul său, Valtteri Bottas.
Bottas a fost cel mai rapid în prima rundă însă Hamilton a preluat conducerea când a contat și și-a depășit coechipierul în a doua rundă, pentru prima oară când a câștigat o sesiune săptămâna aceasta. Hamilton și-a păstrat conducerea și în a treia rundă.

Pierre Gasly, eliminat în prima rundă de la Mugello

Formula 1
Max Verstappen: "Ai nevoie și de puțin noroc pentru a câștiga 7-8 titluri mondiale"
24/01/2022 LA 16:48
Cei doi piloți Mercedes pe primele locuri nu o să surprindă pe nimeni, dar șocurile au venit mai jos în clasament. Pierre Gasly de la AlphaTauri a fost eliminat în prima rundă, la doar o săptămână după ce a câștigat Marele Premiu de la Monza.
Sebastian Vettel (Ferrari) s-a calificat la limită însă a fost eliminat și el în runda a doua după ce a încheiat pe poziția a 14-a.
Însă Charles Leclerc, liderul de la Ferrari de când Vettel și-a anunțat plecarea la Aston Martin, a ajutat echipa sa să intre în top 5, terminând pe poziția a cincea. Max Verstappen și Alex Albon de la Red Bull au pus presiune pe Mercedes în prima rundă, însă nu au putut ține pasul apoi și vor începe cursa pe locurile trei și patru.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42