Lewis Hamilton a obținut pole position în primele calificări din istorie pentru Marele Premiu al Toscanei, el întrecându-l pe coechipierul său, Valtteri Bottas.
Bottas a fost cel mai rapid în prima rundă însă Hamilton a preluat conducerea când a contat și și-a depășit coechipierul în a doua rundă, pentru prima oară când a câștigat o sesiune săptămâna aceasta. Hamilton și-a păstrat conducerea și în a treia rundă.

Pierre Gasly, eliminat în prima rundă de la Mugello

Formula 1
Red Bull, atac către Mercedes: "Au făcut un show mediatic să pară că Hamilton a fost rănit"
15/09/2021 LA 14:02
Cei doi piloți Mercedes pe primele locuri nu o să surprindă pe nimeni, dar șocurile au venit mai jos în clasament. Pierre Gasly de la AlphaTauri a fost eliminat în prima rundă, la doar o săptămână după ce a câștigat Marele Premiu de la Monza.
Sebastian Vettel (Ferrari) s-a calificat la limită însă a fost eliminat și el în runda a doua după ce a încheiat pe poziția a 14-a.
Însă Charles Leclerc, liderul de la Ferrari de când Vettel și-a anunțat plecarea la Aston Martin, a ajutat echipa sa să intre în top 5, terminând pe poziția a cincea. Max Verstappen și Alex Albon de la Red Bull au pus presiune pe Mercedes în prima rundă, însă nu au putut ține pasul apoi și vor începe cursa pe locurile trei și patru.
Formula 1
Lewis Hamilton, mândru de decizia stewarzilor de a îl penaliza pe Max Verstappen
13/09/2021 LA 12:29
Formula 1
Ricciardo, victorie la Monza! Verstappen și Hamilton s-au acroșat violent și au abandonat
12/09/2021 LA 15:05