Lewis Hamilton și-a continuat în Qatar forma foarte bună de la Marele Premiu al Braziliei, unde a câștigat de o manieră categorică. Iar după cum a rulat în calificările de azi, este mare favorit să se impună și în cursa de duminică.
Pilotul de la Mercedes a terminat cu 0,455 secunde înaintea rivalului său Max Verstappen, care va fi la rândul lui pe prima grilă de start. Plecat în acest weekend cu un handicap de 14 puncte în clasamentul general, britanicul ar putea fi ajutat și de coechipierul Valtteri Bottas, care a înregistrat al treilea timp. Coechipierul olandezului, Sergio Perez a ratat neașteptat ultima secvență de calificare, fiind doar pe locul 11.
Formula 1
Formula 1 va avea 6 curse de sprint în 2023! FIA a anunțat circuitele unde vor avea loc acestea
ACUM O ORĂ

Lewis Hamilton este încântat de mașină

"Nu am avut nicio cursă aici, totul este încă deschis în acest Mare Premiu. Vom lucra pentru a avea un start cât mai bun, apoi vom lua cursa pas cu pas", a declarat Max Verstappen după calificări.
"Vineri am avut o zi foarte dificilă în antrenamentele libere, am avut probleme, au lucrat și inginerii pentru a le rezolva. Am simțit că sunt multe zone în care ne putem îmbunătăți, iar de atunci lucrurile au mers foarte bine.
Îmi place foarte mult să pilotez această mașină, este foarte rapidă aici, m-am simțit bine în calificări. Nu este cel mai ușor circuit pe care să depășești, să-ți depășești adversarul, este foarte solicitant pentru pneuri", a declarat Lewis Hamilton.
https://i.eurosport.com/2021/11/20/3257091.jpg
Până la finalul sezonului, în Campionatul Mondial de Formula 1 mai sunt programate trei etape, incluzând și acest Mare Premiu din Qatar. Britanicul este în cursă pentru al 8-lea titlu mondiual, în timp ce Verstappen încearcă să-l câștige pe primul.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Formula 1
Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, anulat
02/12/2022 LA 12:56
Formula 1
Formula 1 în România!Oracle Red Bull Racing-cursă printre nori pe Transalpina! Imagini spectaculoase
01/12/2022 LA 08:47