Lewis Hamilton afost la câțiva kilometri de a obține al 8-lea titlu mondial din carieră. Britanicul a făcut o cursă aproape perfectă la Abu Dhabi, pe care a dominat-o de la început până aproape de finish.
O ieșire în decor a lui Latifi în turul 54 (din 58) a aruncat în aer finalul. Safety car-ul intrat pe pistă, iar Verstappen a profitat imediat și a intrat la boxe, schimbându-și cauciucurile. Safety-car-ul a părăsit circuitul când mai era un singur tur, dar acest lucru a fost suficient pentru Verstappen să-l depășească pe Hamilton și să câștige primul titlu mondial din carieră.
Citește și:
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Lewis Hamilton, lecție de fair-play după ce a pierdut incredibil titlul mondial

Evindent, dezamăgirea a fost imensă pentru Hamilton și cei de la Mercedes. Britanicul a rămas minute bune în mașină după ce a trecut linia de sosire, dar la interviul de după cursă a dat dovadă de un fair-play ieșit din comun, neaducând în discuție momentul cheie al cursei, care i-a luat practic titlul din mâini.
"Vreau să-l felicit pe Max și pe echipa sa. Cred că a făcut o treabă minunată anul acesta. Sunt mândru de echipa mea, am dat tot ce am putut, mulțumesc echipei mele pentru munca depusă, mai ales în a doua parte a sezonului, nu am renunțat niciodată, este cel mai important lucru. Mă simt grozav, mai ales după ce a fost în ultimele luni, vom vedea ce se va întâmpla anul viitor.", a spus Hamilton.
Așadar, britanicul a ratat oportunitatea de a deveni primul pilot din istorie care câștigă 8 titluri mondiale, dar nu și-a pierdut cumpătul la final. Până la urmă, Formula 1 este doar un sport, iar duelul fantastic dintre cei Hamilton și Verstappen în acest sezon este cu siguranță unul pe care fanii vor vrea să-l revadă și pe viitor.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42