La doar 24 de ani, olandezul Max Verstappen a devenit, duminică, în premieră, campion mondial în Formula 1, după o desfășurare de-a dreptul incredibilă a cursei, totul fiind decis în ultimul tur de pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi. Hamilton a ratat șansa de a deveni cel mai titrat pilot din istoria Formula 1. El ar fi putut obține al optulea titlu din carieră, cu unul peste Michael Schumacher.
La finalul cursei de pe Yas Marina Circuit, Anthony, tatăl lui Lewis Hamilton, s-a dus imediat și i-a felicitat pe Max Verstappen și pe tatăl acestuia, Jos Verstappen, oferind astfel o lecție de fair-play, asemenea fiului său, care a avut un discurs de mare campion după ce a pierdut titlul mondial.
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42

Lewis și Anthony Hamilton, dovadă de fair-play după ce titlul mondial a fost cucerit de Max Verstappen

"Vreau să-l felicit pe Max și pe echipa sa. Cred că a făcut o treabă minunată anul acesta. Sunt mândru de echipa mea, am dat tot ce am putut, mulțumesc echipei mele pentru munca depusă, mai ales în a doua parte a sezonului, nu am renunțat niciodată, este cel mai important lucru. Mă simt grozav, mai ales după ce a fost în ultimele luni, vom vedea ce se va întâmpla anul viitor", a spus Lewis Hamilton.
Evindent, dezamăgirea a fost imensă pentru Hamilton și cei de la Mercedes. Britanicul a rămas minute bune în mașină după ce a trecut linia de sosire, mai ales că a fost la câțiva kilometri de a obține al 8-lea titlu mondial din carieră. Britanicul a făcut o cursă aproape perfectă la Abu Dhabi, pe care a dominat-o de la început până aproape de finish.
O ieșire în decor a lui Latifi în turul 54 (din 58) a aruncat în aer finalul. Safety car-ul intrat pe pistă, iar Verstappen a profitat imediat și a intrat la boxe, schimbându-și cauciucurile. Safety-car-ul a părăsit circuitul când mai era un singur tur, dar acest lucru a fost suficient pentru Verstappen să-l depășească pe Hamilton și să câștige primul titlu mondial din carieră.
Formula 1
Michael Masi, acuzat că a provocat prea mult rău competiției de către un fost pilot din Formula 1
14/01/2022 LA 11:43
Formula 1
De ce depinde prezența lui Lewis Hamilton în noul sezon de Formula 1! Pilotul, așteptat să se decidă
12/01/2022 LA 08:42