Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen "s-a trezit" lângă el cu tatăl lui Hamilton, imediat după ce a devenit campion mondial! Faza serii

Irina Aldea

Publicat 12/12/2021 la 18:27 GMT+2

Pilotul olandez al echipei Red Bull Racing, Max Verstappen, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. După cursă, Verstappen a primit vizita tatălui lui Lewis Hamilton la boxa noului campion mondial.

Max Verstappen & Anthony Hamilton

Credit imagine: facebook

La doar 24 de ani, olandezul Max Verstappen a devenit, duminică, în premieră, campion mondial în Formula 1, după o desfășurare de-a dreptul incredibilă a cursei, totul fiind decis în ultimul tur de pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi. Hamilton a ratat șansa de a deveni cel mai titrat pilot din istoria Formula 1. El ar fi putut obține al optulea titlu din carieră, cu unul peste Michael Schumacher.
La finalul cursei de pe Yas Marina Circuit, Anthony, tatăl lui Lewis Hamilton, s-a dus imediat și i-a felicitat pe Max Verstappen și pe tatăl acestuia, Jos Verstappen, oferind astfel o lecție de fair-play, asemenea fiului său, care a avut un discurs de mare campion după ce a pierdut titlul mondial.

Lewis și Anthony Hamilton, dovadă de fair-play după ce titlul mondial a fost cucerit de Max Verstappen

"Vreau să-l felicit pe Max și pe echipa sa. Cred că a făcut o treabă minunată anul acesta. Sunt mândru de echipa mea, am dat tot ce am putut, mulțumesc echipei mele pentru munca depusă, mai ales în a doua parte a sezonului, nu am renunțat niciodată, este cel mai important lucru. Mă simt grozav, mai ales după ce a fost în ultimele luni, vom vedea ce se va întâmpla anul viitor", a spus Lewis Hamilton.
Evindent, dezamăgirea a fost imensă pentru Hamilton și cei de la Mercedes. Britanicul a rămas minute bune în mașină după ce a trecut linia de sosire, mai ales că a fost la câțiva kilometri de a obține al 8-lea titlu mondial din carieră. Britanicul a făcut o cursă aproape perfectă la Abu Dhabi, pe care a dominat-o de la început până aproape de finish.
O ieșire în decor a lui Latifi în turul 54 (din 58) a aruncat în aer finalul. Safety car-ul intrat pe pistă, iar Verstappen a profitat imediat și a intrat la boxe, schimbându-și cauciucurile. Safety-car-ul a părăsit circuitul când mai era un singur tur, dar acest lucru a fost suficient pentru Verstappen să-l depășească pe Hamilton și să câștige primul titlu mondial din carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo