Lewis Hamilton a făcut o cursă aproape perfectă la Abu Dhabi în urmă cu aproape două săptămâni, dar spre final totul s-a năruit pentru septuplul campion mondial. Pilotul Mercedes avea un avans considerabil față de Verstappen când mai erau de parcurs doar 6 tururi, dar Nicholas Latifi a scăpat monopostul său de sub control și s-a izbit de parapet, creând haos pe pistă.
Comisarii au decis apariția safety-car-ului, lucru care i-a fost fatal lui Hamilton. Max Verstappen a profitat din plin și a intrat la boxe pentru a-și schimba pneurile, astfel că atunci când safety-car-ul a ieșit de pe pistă, olandezul l-a depășit lejer pe Hamilton și a câștigat primul său titlu mondial din carieră.
Formula 1
Valtteri Bottas, săgeți către Hamilton și Mercedes: "Acum pot să-l înțeleg pe Rosberg"
ACUM 9 ORE

Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton

Pilotul canadian Nicholas Latifi (Williams) a afirmat că a fost victima insultelor pe rețelele de socializare, fiind inclusiv ameninţat cu moartea după rolul său în stabilirea campionului mondial la Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi: "De când am văzut că steagul de sosire a fost agitat, am ştiut ce va fi pe reţelele de socializare", a spus pilotul de 26 de ani.
Latifi s-a declarat "şocat" de "tonul extrem, de insulte şi chiar de ameninţări cu moartea", precizând că va lăsa acest "val de negativitate" în urmă.Fără acea ieșire în decor a lui Latifi, probabil că Hamilton ar fi sărbătorit acum al 8-lea titlu mondial. Chiar și Max Verstappen a recunoscut că norocul a fost de partea sa în cursa din Emirate.
Formula 1
Optimism înainte de startul sezonului de Formula 1! Alonso și Schumacher, încrezători
17/01/2022 LA 14:55
Formula 1
Când vor fi anunțate rezultatele anchetei privind MP de la Abu Dhabi! Anunțul FIA
14/01/2022 LA 15:42