Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, pole-position în Marele Premiu din Abu Dhabi. Red Bull, aproape de un record istoric

Andrei Nicolae

Publicat 25/11/2023 la 17:29 GMT+2

Max Verstappen va pleca de pe prima poziție în Marele Premiu de la Abu Dhabi, astfel că Red Bull este din ce în ce mai aproape de recordul pentru cel mai bun procentaj de victorii dintr-un sezon. Charles Leclers va pleca și el din prima linie alături de olandez, în timp ce Oscar Piastri a completat podiumul din calificări.

Max Verstappen (Red Bull) lors des essais qualificatifs à Abu Dhabi

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen a fost cel mai rapid pilot din calificările Marelui Premiu din Abu Dhabi, unde a înregisrat un timp de 1:23.445. Olandezul a ajuns la cel de-al 12-lea pole-position din acest an, la capătul a trei stinturi care au produs câteva surprize.
În Q1, Carlos Sainz a fost surprinzător eliminat, alături de Kevin Magnussen, Valtteri Bottas, Zhou Guanyu și Logan Sargeant. Nici cea de-a doua sesiune de calificări nu a fost lipsită de rezultate ieșite din comun, iar Lewis Hamilton a fost și el eliminat, după ce a terminat pe locul al 11-lea.
Împreună cu pilotul Mercedes, au fost scoși din cursa pentru Q3 și Esteban Ocon, Lance Stroll, Alexander Albon și Daniel Ricciardo.
Citește și:

Verstappen a obținut al 12-lea pole-position din acest sezon, în Marele Premiu de la Abu Dhabi

În lupta pentru pole-position, Verstappen și-a menținut dominația pe care a arătat-o în precedentele două stinturi și a obținut primul loc, fiind urmat de Charles Leclerc și Oscar Piastri. Coechipierul lui Max, Sergio Perez, a încheiat pe poziția a noua, iar George Russell va începe Grand Prix-ul de pe locul patru.
Dacă Verstappen face o cursă bună și totul merge conform planului pentru Red Bull, atunci echipa austriacă va doborî un record în "Marele Circ". Dacă Max câștigă Marele Premiu de la Abu Dhabi, constructorii austrieci vor deveni echipa cu cel mai bun procentaj de victorii dintr-un sezon din întreaga istorie a Formula 1, 95.45% (21 de victorii din 22 de curse).
Interesantă este și lupta pentru locul 2 la constructori, dintre Mercedes și Ferrari, mai ales în contextul în care un pilot de la fiecare echipă se află în fruntea grilei, în timp ce ceilalți doi sunt în a doua jumătate a clasamentului.
Top 10 în Calificările Marelui Premiu din Abu Dhabi
  • 1. Max Verstappen (Red Bull) - 1:23.445
  • 2. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 3. Oscar Piastri (McLaren)
  • 4. George Russell (Mercedes)
  • 5. Lando Norris (McLaren)
  • 6. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
  • 7. Fernando Alonso (Aston Martin)
  • 8. Nico Hulkenber (Haas)
  • 9. Sergio Perez (Red Bull)
  • 10. Pierre Gasly (Alpine)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol