Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, atac direct la adresa Mercedes! "Știu că au mașini mai încete decât Red Bull"

Dani Morar

Actualizat 05/04/2023 la 14:17 GMT+3

Max Verstappen, pilotul numărul 1 al celor de la Red Bull și campionul ultimelor două sezoane din Formula 1, s-a impus pentru prima dată în carieră pe circuitul din Australia, iar declarațiile sale de după cursă au conținut unele ironii fine la adresa celor de la Mercedes. Olandezul spune că Hamilton și compania sunt conștienți că au un monopost sub cel al austriecilor, dar încearcă să compenseze

Pole position qualifier Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (C) poses with second qualifying positioned Mercedes' British driver George Russell (L) and third qualifying positioned Mercedes' British driver Lewis Hamilton after the qualifying sess

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen, pilotul celor de la Red Bull, a câștigat Marele Premiu al Australiei pentru prima oară în cariera sa, după ce a terminat chiar în fața marelui său rival, Lewis Hamilton.
Campionul mondial al ultimelor două sezoane i-a ironizat pe adversarii de la Mercedes, despre care a spus că sunt conștienți că au monoposturi mai încete decât Red Bull și încearcă să compenseze prin agresivitate, lucru pe care l-a resimțit și pe circuitul de la Antipozi.
"Am fost atent, dar pe de altă parte am avut multe de pierdut în acel prim tur și ei au încercat să conducă foarte agresiv pentru că ei știu că au mașini mai încete (n.r. Mercedes față de Red Bull).
Dacă intram în vreun contact și sufeream avarii, atunci cursa era încheiată pentru mine. Desigur că nu vrei să pierzi vreun loc, dar la final incidentul nu a mai contat pentru mine.
Am fost foarte atent, poate chiar prea atent uneori. Am observat că ei au dat tot ce au avut mai bun și chiar dacă eu conduceam cursa, ei au încercat să-mi creeze dificultăți", a comentat Verstappen, citat de racingnews365.com.
Citește și:

Max Verstappen l-a acuzat pe Hamilton că a încălcat regulamentul

Olandezul a plecat din pole-position, dar a ratat complet startul, fiind depășit de ambii piloți Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton.
Dacă Russell a trecut de olandez fără niciun incident, Hamilton a forțat la maxim într-unul dintre viraje și campionul mondial a dat dovadă de o mare maturitate, evitând un acroșaj. Cu siguranță că acum doi-trei ani Max nu ar fi cedat niciun centimetru, dar acum a preferat să-l lase pe britanic să treacă în față.
La finalul cursei, Verstappen a evidențiat momentul respectiv, spunând că Hamilton a încălcat regulamentul, care deși e foarte clar, nu se respectă.
"Din partea mea, am încercat doar să evit contactul, este destul de clar în regulament ce este permis să să facă acum pe exterior, dar clar, regulile nu se respectă. Dar e în regulă. Am avut un ritm bun, am trecut de oricum (nr. de Hamilton), dar este ceva de luat în considerare la următoarele curse", a spus Verstappen
În urma victoriei din Australia, Max Verstappen și-a mărit avansul în fruntea clasamentului, având 69 de puncte, cu 15 mai mult decât coechipierul său, Sergio Perez, care a făcut o cursă de recuperare fantastică, terminând pe locul 5, după ce a plecat de la boxe la început.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo