Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cursă teribilă în Marele Premiu al Australiei. Verstappen câștigă prima dată la Antipozi

Marian Ursescu

Actualizat 02/04/2023 la 10:56 GMT+3

De trei ori am avut parte de steag roșu, cursa fiind oprită. Incidente majore pe final, descalificări. Ferrari a pierdut ambele mașini și nu a obținut niciun punct

Max Verstappen, GP Australia, Formula 1, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Multe incidente pe parcursul celor 58 de tururi în Marele Premiu al Australiei! Încă din start am avut parte de adrenalină. Liderul Max Verstappen a fost depășit de piloții Mercedes, George Russell și Lewis Hamilton. Charles Leclerc (Ferrari) s-a lovit cu Lance Storll (Aston Martin) și a ieșit în decor, fiind nevoit să abandoneze. Saftey Carul a apărut pentru prima data în cursă!
În turul 9, avem din nou steag roșu. Cursa e oprită după ce Alexander Albon abandonează. Comisarii au decis să oprească cursa și piloții se întorc pe linia boxelor.
Când cursa se reia, Lewis Hamilton se menține în fața lui Max Verstappen. Alonso e pe 3, urmat de Gasly și Russell. După alte două tururi, în cel cu numărul 11, Verstappen trece din nou în față. L-a depășit cu ușurință pe pilotul Mercedes, Lewis Hamilton. Britanicul nu-i face față olandezului.
Alte incidente au loc în tutul 18. George Russell abandonează. Mașina lui a luat foc. Pilotul Mercedes a oprit mașina și a ieșit fără probleme din ea, dar pentru Mercedes e dezastru.
Când trecem de jumătatea cursei, în turul 32, Max Verstappen conduce autoritar cursa, fiind la peste 7 secunde distanță de Hamilton. Pilotul Mercedes este în luptă cu Fernando Alonso pentru locul 2, în timp ce Carlos Sainz se chinuie să rămână pe 5, în fața lui Pierre Gasly. În turul 40,
Vrestappen mărește distanța față de Hamilton la aproape 10 secunde. Britanicul este tot mai mult presat din spate de Fernando Alonso și Carlos Sainz.
Pe finalul Marelui premiu de la Antipozi avem însă din nou incidente grave. În turul 54, cu patru tururi rămase de parcurs, Saftey Carul își face din nou aparițșia. Pilotul Kevin Magnussen a lovit mașina și mai multe rămășite au rămas pe pistă. Trebuie îndepărtate. În turul 55 avem steag roșu! Cursa e oprită din nou. Piloții pot intra la boxe ca să schimbe pneurile.
Haos în turul 56. Se reia cursa cu plecare din grilă. Verstappen are un start în forță, dar în prima curbă e un amalgam de mașini. Avem din nou steag roșu! Alonso s-a lovit cu Sainz. Stroll a avut și el probleme, De Vries a ieșit în decor, la fel și cei doi piloți Alpine, Gasly și Ocon!
Mai e un singur tur de parcurs, și după multe minute de parlamentări, organizatorii iau decizia ca acesta să se desfășoare în spatele Saftey Carului.
Se dau penalizări. Cinci secunde pentru Sainz după incidentul cu Alonso la reluarea cursei în turul 56. De asemenea, sub investigație sunt și piloții Alpine, Gasly și Ocon. Alpine devine cel mai mare perdant în această situație. I-a avut pe Gasly al cincilea și pe Ocon al zecelea, ambii în zona punctelor, dar piloții sunt excluși pentru că au fost implicați în incidentul din turul de restart!
Se termină cursa. Poate cea mai spectaculoasă din ultimii ani ai Formulei 1 prin prisma deselor incidente care au avut loc. De trei ori am avut parte de steag roșu!
A doua victorie din istorie pentru Red Bull la Antipozi și prima pentru Max Verstappen. Cu toate incidentele din cursă, liderul a reușit să ducă la cap cursa și să câștige destul de clar.
Clasamentul final: Verstappen (Red Bull), Hamilton (Mercedes), Alonso (Aston Martin), Stroll (Aston Martin), Perez (Red Bull), Norris (McLaren), Hulkenberg (Haas), Piastri (McLaren), Tsunoda (AlphaTauri).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo