Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ferrari, moment de cotitură după MP al Australiei! Leclerc și Sainz atacă primul podium al sezonului, la Baku

Dani Morar

Actualizat 06/04/2023 la 11:45 GMT+3

Ferrari are un început slab în noul sezon de Formula 1, niciunul dintre cei doi piloți nereușind să termine pe podium în cele 3 curse de până acum. Charles Leclerc a abandonat în Australia, iar Carlos Sainz a terminat în afara punctelor, dar semnele sunt bune în dreptul echipei italiene, declară unul dintre ingineri.

Carlos Sainz e Charles Leclerc, Ferrari, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Ferrari are parte de un început slab de sezon, deși mulți specialiști considerau că italienii se vor putea lupta cu Red Bull pentru șefia clasamentului. Austriecii nu au adversar anul acesta, Max Verstappen și Sergio Perez câștigând toate cele 3 curse de până acum.
Frederic Vasseur, manager și inginer al Ferrari, a dezvăluit că echipa a făcut un pas uriaș după Marele Premiu al Australiei, iar semnele pentru restul anului sunt din ce în ce mai bune. El a declarat că monopostul va fi îmbunătățit pe tot parcursul anului, iar speranțele pentru cursa de sprint de la Baku sunt din ce în ce mai mari.
"Suntem puțin în urmă. Dar per total energia este una pozitivă pentru că am făcut un pas gigantic în ceea ce privește performanțele din cursă. Vom construi restul sezonului pe baza acestui lucru. Sunt pozitiv și o să trag tot mai tare.
Per total, cred că am făcut un pas în față. După calificări am fost frustrat deoarece aveam senzația că nu se aliniază totul cum trebuie, deși aveam viteză. Pentru moment asta e. Trebuie să luăm lucrurile pozitive și să construim ceva pe baza acestora în următoarele curse.
Am avut o revenire spectaculoasă în Jeddah, iar ca viteză am fost acolo. Carlos a profitat după primul steag roșu și a fost capabil să revină mai puternic pe circuit. Urmează Baku, o cursă de sprint, așa că lucrurile vor sta puțin diferit. O să avem parte de îmbunătățiri pe toată durata sezonului. O să ne pregătim pentru acel weekend și vom uita de lucrurile negative", a declarat Vasseur, pentru motorsport.com.
Citește și:

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Australiei, iar Ferrari nu a punctat

Marele Premiu al Australiei a fost câștigat de Max Verstappen, la capătul unei curse absolut nebune. Un adevărat haos a fost pe circuitul de la Melbourne în finalul cursei, iar reacțiile au curs în valuri ulterior. Mulți piloți au fost nemulțumiți de unele decizii ale comisarilor, iar ecourile continuă să răsune în lumea motor-sportului.
Accidentele s-au succedat în diferite faze ale cursei și a fost nevoie de intervenția mașinii de siguranță de mai multe ori. Mai mult, piloții au avut parte de două restarturi din grilă. A fost prima cursă din istoria Formulei 1 cu 3 steaguri roșii și asta spune multe despre debandada de pe circuitul Albert Park.
Doar 12 monoposturi au trecut linia de finish, iar Mclaren și Alpha Tauri au punctat pentru prima dată în acest sezon. Asta înseamnă că pentru prima dată în istoria Formulei 1, toate cele 10 echipe au minim un punct în dreptul lor după primele 3 runde ale Campionatului Mondial.
Clasamentul constructorilor, după 3 etape
  • 1.Red Bull - 123 puncte
  • 2.Aston Martin - 65 puncte
  • 3.Mercedes - 56 puncte
  • 4.Ferrari - 26 puncte
  • 5.McLaren - 12 puncte
  • 6.Alpine - 8 puncte
  • 7.Haas - 7 puncte
  • 8.Alpha Romeo - 6 puncte
  • 9.Alpha Tauri - 1 punct
  • 10.Williams - 1 punct
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo