Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Sainz revine la Ferrari pentru cursa din Australia! Ibericul, așteptat să concureze la Melbourne

Dani Morar

Publicat 20/03/2024 la 14:18 GMT+2

Carlos Sainz a ratat Marele Premiu al Arabiei Saudite, dar este gata să revină pe circuitul de Formula 1. Ibericul de la Ferrari a suferit o operație de apendicită și a fost înlocuit cu tânărul Oliver Bearman, care acum se va întoarce în Formula 2.

Carlos Sainz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Sainz a fost marele absent de la cea de-a doua cursă din sezonul 2024 al Formulei 1. Pilotul de la Ferrari a ratat întrecerea din Arabia Saudită după ce a fost operat de apendicită, dar este gata să revină pe circuit.
Ibericul de 29 de ani s-a simțit rău la antrenamentele dinaintea cursei de la Jeddah, încheind sesiunea cu febră, iar după testele medicale, a fost diagnosticat cu apendicită, doctorii recomandându-i să se opereze.
Acum, Sainz este gata să se întoarcă pe pistă și este așteptat să revină la cursa din Australia, din acest weekend, anunță Sky Sport. El se află deja la Melbourne, acolo unde vineri vor avea loc antrenamentele, sâmbătă vor fi calificările, iar duminică, de la ora 6:00 dimineața va avea loc cursa.
"Carlos este aici la Melbourne de două zile şi este OK. Ne aşteptăm ca el să concureze", a declarat un purtător de cuvânt, citat de as.ro.
Sainz a încheiat pe podium cursa de deschidere din Bahrain și se mândrește cu performanța de a fi ultimul pilot care a învins Red Bull și a câștigat o cursă în Formula 1. Totuși, la finalul sezonului, el va părăsi Ferrari pentru a-i face loc lui Lewis Hamilton, care va pleca de la Mercedes.

Oliver Bearman, înlocuitorul lui Carlos Sainz, a scris istorie în Formula 1

Într-un Mare Premiu al Arabiei Saudite dominat de la un capăt la celălalt de Max Verstappen, Oliver Bearman a reușit cea mai mare performanță a weekend-ului de la Jeddah. Pilotul Academiei Ferrari, care se pregătea să pornească din pole-position în cursa de Formula 2, a fost nevoit să-l înlocuiască pe Carlos Sainz, care a suferit o intervenție chirurgicală.
Puștiul de 18 ani a avut la dispoziție o singură sesiune de antrenamente înaintea calificărilor de vineri, iar acesta a fost la puțin peste 30 de sutimi de a ajunge în Q3, în detrimentul lui Lewis Hamilton.
Potențialul arătat în calificări a fost confirmat de Bearman și în cursa de sâmbătă. Acesta a luat startul de pe poziția a 11-a și a reușit să-l depășească pe mult mai experimentatul Nico Hulkenberg. Trecând la pneurile dure în timpul safety car-ului, britanicul a profitat de piloții care au rămas pe medii, urcând până pe locul 7, care i-a adus 6 puncte în clasamentul F1.
După cursa în care a devenit al treilea cel mai tânăr pilot de Formula 1 din istorie, Bearman a recunoscut că aceasta a fost singura sa șansă de a-și arăta valoarea într-un monopost de F1, iar britanicul știe că a avut o evoluție mult peste așteptări.
Șansa lui Bearman pentru un loc în F1 ar putea să vină de la Haas, echipă pentru care va evolua în 6 sesiuni de antrenament de-a lungul acestui sezon, iar contractele ambilor piloți se vor încheia la finalul anului:
"Am multe sesiuni de antrenament cu Haas în acest sezon, așa că sper să dezvolt o relație bună cu ei și să am câți mai mulți kilometri parcurși în mașină. Sper ca o ușă să se deschidă, ar fi fantastic", a încheiat Bearman.
Carlos Sainz va reveni în monopostul Ferrari, după ce a fost operat de apendicită. Spaniolul a fost prezent în paddock și la cursa de acum două săptămâni și va fi apt 100% pentru Marele Premiu al Australiei, din acest weekend.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol