Lewis Hamilton este de părere că "We Race As One", campania organizatorilor Formula 1, nu reprezintă decât "vorbe goale" și le-a cerut șefilor să ia măsuri.
Înainte de Marele Premiu al Austriei, F1 a emis o declarație prin care a condamnat comportamentul fanilor ca urmare a acuzațiilor privind abuzuri rasiste și homofobe.
Hamilton a caracterizat aceste acțiuni drept "dezgustătoare", iar Sebastian Vettel a cerut interdicții pe viață pentru cei care sunt găsiți vinovați de orice faptă greșită.
Formula 1
Lewis Hamilton le aprinde speranțele fanilor: "Vreau încă un titlu mondial!"
08/08/2022 LA 17:11
Amintind de proiectul We Race As One, lansat în 2020 ca răspuns la activismul anti-rasism și la pandemia de Covid-19, pilotul britanic a cerut ca organizatorii F1 să ia măsuri concrete.
"Este timpul pentru acțiune. We Race as One a fost un proiect bun, dar nu e altceva decât cuvinte. De fapt, nu s-a întâmplat nimic, nu a existat finanțare pentru nimic, nu există niciun program care să creeze schimbări și să declanșeze acea conversație necesară.
Așadar, cu siguranță trebuie să ne folosim platformele și trebuie să facem un pas și să începem cu adevărat să acționăm, să facem unele dintre lucrurile pe care le spunem. Doar spunând nu este suficient. Este inacceptabil. Nu e destul", a notat Lewis Hamilton pe contul său de Instagram.
Multiplul campion de Formula 1 a spus și că este "șocat" și "foarte trist" că sportivii încă mai sunt victime ale abuzului fanilor.
"Este o nebunie că încă trăim astfel de lucruri în 2022. Trebuie să continuăm să facem mai mult. Totul se reduce la educație și, desigur, la ignoranță. Deci, cu toții trebuie să lucrăm împreună pentru a răspândi cuvinte pozitive către toți oamenii care ne urmăresc, pentru că oamenii ar trebui să vină aici, să se simtă în siguranță, să se simtă incluși.
Ar trebui să poți să-i urmărești pe cei pe care vrei să-i urmărești. Nu contează și nu ar trebui să conteze sexul tău, sexualitatea sau culoarea pielii tale, ar trebui să fie toată lumea aici doar pentru a se distra", a completat sportivul.
Citește și:

LECLERC ȘI VERSTAPPEN ÎL SUSȚIN PE HAMILTON

Câștigătorul Marelui Premiu al Austriei, Charles Leclerc, consideră că oamenii trebuie să acționeze dacă sunt martori ai vreunui abuz.
"Cred că, fiind o comunitate, oamenii care sunt martori la orice tip de hărțuire ar trebui să acționeze, să facă ceva. Desigur, ca reprezentanți ai Formula 1, dacă reușim să-i găsim pe acești oameni, trebuie să luăm acțiuni dure, nu ar trebui să li se permită să fie nicăieri aproape de sportul nostru, din punctul meu de vedere.
Așa cum a spus Lewis, în calitate de șoferi, avem o mulțime de urmăritori din întreaga lume și ar trebui să vorbim despre asta. Oamenii ne ascultă puțin mai mult și fac lucrurile astea", a declarat pilotul monegasc.
La rândul său, campionul mondial en titre, Max Verstappen, s-a exprimat în acord cu Hamilton și Leclerc, susținând părerile celor doi:
"Cred că un lucru care poate fi îmbunătățit este legat de securitatea, pentru a ține oamenii mai mult sub control. Nu încerc să le găsesc o scuză, dar oamenii urmăresc cursele și apoi pleacă și petrec, se distrează și beau alcool. Uneori, când bei alcool, poți face lucruri stupide. Nu spun asta ca pe o scuză, dar și aceste lucruri pot fi reglementate.
Există o anumită cantitate de alcool pe care o poți bea până când este timpul să mergi la culcare și să te trezești abia dimineața următoare, pentru că dacă bei și o iei razna, poți face și lucruri stupide."
Formula 1
Finalul controversat din sezonul trecut de Formula 1 a lăsat urmări! De ce nu e făcut totul public
02/08/2022 LA 07:50
Marele Premiu al Austriei
Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Austriei
09/07/2022 LA 16:58