Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Versappen, reacție de campion adevărat, după ce l-a depășit pe Ayrton Senna! "Doar mă bucur de moment"

Dani Morar

Actualizat 02/07/2023 la 19:02 GMT+3

Max Verstappen a obținut a 5-a victorie consecutivă și a 7-a a sezonului în Formula 1. Olandezul de la Red Bull s-a impus și în Austria, depășindu-l pe legendarul Ayrton Senna la numărul de victorii all time în Marele Circ, iar acum țintește cel de-al treilea titlu mondial consecutiv.

Formula 1, GP Austria: Max Verstappen (Red Bull Racing)

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen și Red Bull au făcut o cursă perfectă în Austria, unde campionul mondial a câștigat pentru a 7-a oară în acest sezon. Sergio Perez, plecat de pe poziția a 15-a, a reușit să prindă ultima treaptă a podiumului, rezultat excelent pentru echipă.
Verstappen l-a depășit pe legendarul Ayrton Senna la numărul de victorii în Marele Circ. Olandezul a ajuns la cota 42, cu una mai mult decât fostul pilot.
Cele mai multe victorii în istoria Formulei 1:
  • 1. Lewis Hamilton – 103
  • 2. Michael Schumacher – 91
  • 3. Sebastian Vettel – 53
  • 4. Alain Prost – 51
  • 5. Max Verstappen – 42
  • 6. Ayrton Senna - 41
"Nu aș vrea să mă gândesc încă la asta (n.r. la faptul că l-a depășit pe Ayrton Senna la numărul de victorii). Doar mă bucur de moment, de a pilota această mașină, de lucrul cu echipa. Am făcut o treabă minunată întreg weekendul.
Un weekend cu o cursă de sprint e mereu dificil, iar lucrurile pot merge prost dacă nu există destulă atenție. Din fericire pentru noi, o mulțime de lucruri au mers bine în acest weekend.
Am ales să nu intrăm la boxe în momentul Safety carului virtual și am urmat strategia normală. A mers chiar foarte bine, mai ales că durata de viață a pneurilor e mai mică aici. Am văzut cu câteva tururi înainte de Safety carul virtual că recuperăm din diferență și știam că voi trece de Charles Leclerc", a declarat Verstappen, citat de racingnews365.com.
Citește și:

Max Verstappen a dominat autoritar cursa din Austria

Max Verstappen a dominat atât de autoritar Formula 1, încât cursa de azi a marcat o premieră intereasntă. Este pentru prima dată de la Miami încoace și pentru prima dată după 249 de tururi consecutive când acesta nu se află pe primul loc într-un tur complet. Charles Leclerc a condus cursa ceva mai bine de 10 tururi, dar s-a văzut depășit ușor de pilotul Red Bull.
Verstappen a controlat întreg weekendul, având cel mai bun timp în calificări, cel mai bun timp în calificările pentru cursa de sprint, victorie în cursa de sprint și victorie în cursa prorpiu-zisă. De asemenea, a realizat și cel mai rapid tur de circuit al cursei din Austria.
Max Verstappen a trecut primul linia de sosire și a obținut a 7-a sa victorie a sezonului și a 9-a pentru cei de la Red Bull, care nu au cedat încă în 2023. Sergio Perez s-a impus în celelalte două.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol