Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIA va lua măsuri după incidentul din finalul cursei de la Baku! Ocon a evitat la limită o tragedie

Dani Morar

Actualizat 01/05/2023 la 11:25 GMT+3

Sergio Perez a câștigat atât cursa de sprint, cât și cursa propriu-zisă de la Baku, lupta între cei doi piloți de la Red Bull fiind tot mai strânsă. În finalul întrecerii, Esteban Ocon a evitat la limită o tragedie, iar FIA a anunțat că se vor lua măsuri.

Esteban Ocon, incident în finalul cursei de la Baku. Sursa: twitter

Credit imagine: Eurosport

Sergio Perez a încheiat un weekend perfect în Azerbaidjan, impunându-se atât în cursa de sprint, cât și în cursa propriu-zisă. Mexicanul s-a apropiat de Max Verstappen în lupta pentru titlul mondial, cei doi piloți de la Red Bull dominând total întrecerea după primele 4 etape ale sezonului.
Esteban Ocon era obligat să facă o oprire la boxe și a ales să facă acest lucru chiar în ultimul tur al cursei. Perez se îndrepta către linia de sosire, iar membrii echipelor se îndreptau deja către podium, pentru a-i întâmpina pe primii sosiți. Pilotul de la Alpine rula cu viteză mare, astfel că a evitat la limită o tragedie. FIA a anunțat că anchetează cazul și, cel mai probabil, că va lua măsuri imediate pentru a evita astfel de situații.
"Anchetăm incidentul survenit pe drumul spre boxe în ultimul tur. Nu este ceva neobişnuit ca reprezentanţii să autorizeze ca persoanele să pătrundă pe calea către boxe înainte de finalul cursei, prealabil ceremoniei de premiere.
Totuşi, în acest caz, exista un pilot care trebuia să se oprească în ultimul tur şi s-a creat o situaţie foarte periculoasă pentru cei care se aflau pe drumul respectiv", a anunțat FIA.
Citește și:

Esteban Ocon a evitat o tragedie în Marele Premiu al Azerbaidjanului

Ocon a comentat incidentul și nu înțelege de ce aceste momente se repetă, iar membrii echipelor pleacă din zona boxelor înainte de a se încheia cursa. Francezul se consideră norocos deoarece a frânat la timp și nu s-a ajuns la o întâmplare care putea marca negativ istoria Formulei 1.
"Nu este ceva ce ne dorim să vedem. Nu înțeleg de ce începem să pregătim podiumul și ceremonia când încă suntem în cursă, mai este un tur de parcurs și încă mai sunt oameni care nu au intrat la boxe.
Ajungând la 300 km/h, frânez foarte târziu și văd barierele și oamenii din jur. Este o nebunie, ar fi putut fi o tragedie mare astăzi.
Este cu siguranță ceva ce trebuie discutat, deoarece este ceva ce nu vrem să vedem. Dacă ratam punctul de frânare putea fi un mare dezastru, așa că este un moment nebunesc", a declarat Ocon, citat de motorsport.com.
Formula 1 nu intră în pauză și peste numai o săptămână va avea loc etapa a 5-a a sezonului. "Marele Circ" se mută în SUA, unde se vor desfășura 3 curse în 2023. Prima va fi la Miami, în weekendul următor, astfel că piloții și echipele nu au prea mult timp la dispoziție pentru pregătiri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo