Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen și Sergio Perez s-au pus de acord asupra schimbărilor din Formula 1! Ce îi deranjează pe piloții Red Bull

Dani Morar

Actualizat 04/05/2023 la 16:18 GMT+3

Max Verstappen și Sergio Perez au câștigat toate cele 4 curse de până acum din noul sezon de Formula 1, dar cei doi piloți de la Red Bull au o nemulțumire. Potrivit lor, manevra de depășire este mult mai greu de efectuat în condițiile actuale, ceea ce scade din spectaculozitatea întrecerii.

Sergio Pérez und Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Max Verstappen și Sergio Perez s-au impus în toate cele 4 curse ale noului sezon de Formula 1, iar lupta pentru titlul mondial pare să se ducă între cei doi piloți de la Red Bull. Cu un monopost inovativ, mexicanul a câștigat atât cursa de sprint de la Baku, cât și cursa propriu-zisă, apropiindu-se de coechipierul său în clasamentul general.
Perez a invocat o problemă în ceea ce privește manevra de depășire în acest sezon. Checo este de părere că forța aerodinamică mai mare creată de monoposturi împiedică întrecerea adversarilor, iar pilotul care se află în față are întotdeauna un avantaj față de cel din spate.
"Am simțit-o din plin anul acesta. A devenit mult mai dificil deoarece mașinile generează o forță aerodinamică mai mare, iar acest lucru face ca pentru cel din spate să devină mai greu să depășească.
După părerea mea, nu a fost cel mai corect lucru să micșorăm DRS-ul pentru că depășirea a devenit mult mai grea decât anul trecut", a spus Sergio Perez, citat de Motorsport.com.
Citește și:

Max Verstappen îi dă dreptate colegului de la Red Bull, Sergio Perez

Max Verstappen, campionul mondial al ultimelor două sezoane, îi dă dreptate lui Perez. Olandezul spune că lucrurile pe care le făcea pe monopostul din 2016 nu mai sunt acum posibile din cauza unei greutăți mai mari a mașinii.
"Da, așa cum a spus și Checo. Cred că cu cât generăm mai multă forță aerodinamică, cu atât e mai greu de efectuat manevra de depășire. Asta se va întâmpla în fiecare an. Acest lucru se întâmplă din cauza greutății mașinilor, la viteză redusă fiind mai greu de urmărit cel din fața ta.
Când ai parte de un moment de acest gen, greutatea mașinii face ca forța de frecare să fie mai mare, iar gumele se încălzesc mai repede. De asemenea, noile monoposturi sunt mult mai rigide.
Îmi amintesc că în 2016 sau 2016 puteam să abordăm altfel curbele. Puteam să încălecăm acea bordură mai ușor deoarece mașinile erau ceva mai ușoare. Puteam încerca diferite lucruri sau tehnici, ceea ce e foarte greu în ziua de azi. Mașina pur și simplu nu îți permite", a adăugat Verstappen.
După Marele Premiu al Azerbaidjanului, Formula 1 merge în Statele Unite, acolo unde va avea loc Marele Premiu de la Miami. Săptămâna trecută, Sergio Perez de la Red Bull a obținut dubla, câștigând ambele curse de la Baku. În cursa de duminică, el a fost urmat pe podium de Max Verstappen și Charles Leclerc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo