Prima cursă de Formula 1 a sezonului a fost un fiasco total pentru cei de la Red Bull. Lucrurile au mers decent în calificări și chiar în cursa propriu-zisă din Bahrain, dar finalul a fost unul de coșmar.
Max Verstappen a stat în permanență în coasta lui Charles Leclerc și campionul mondial a sperat chiar la victorie când safety-car-ul a intrat pe circuit când mai erau 10 tururi, după ce monopostul lui Peirre Gasly a luat foc. Cu 3 tururi înainte de finish, mașina olandezului și-a pierdut brusc din putere și acesta a fost nevoit să abandoneze.
"Ce naiba are bateria mea? Ce e asta?", a spus Verstappen în momentul în care a sesizat problema. "Nu e din cauza bateriei, Max. Putem vedea problema, dar nu putem face prea multe", i-au transmis inginerii săi olandezului înainte să-l cheme la boxe.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
La scurt timp, Sergio Perez s-a confruntat și el cu probleme la monopost și s-a răsucit pe circuit, abandonând și el, astfel că Red Bull nu a obținut niciun punct în prima etapă a noului sezon.

Max Verstappen, dezamăgit după prima cursă a sezonului

La finalul cursei, Max Verstappen a avut un discurs destul de dur, subliniind că astfel de probleme la mașină nu ar trebui să apară la un asemenea nivel.
"A trebuit să ne confruntăm cu multe probleme diferite, ritmul nu a fost uimitor și sunt multe lucruri de analizat. La acest nivel, nu ar trebui să se întâmple așa ceva.Nu am avut cu adevărat ritmul pe care l-am putea avea, dar există potențial. Am pierdut deja multe puncte. Sezonul nu s-a încheiat, dar aș fi preferat să am acele puncte.", a spus Verstappen.
Christian Horner, directorul celor de la Red Bull s-a arătat și el descumpănit de ceea ce s-a întâmplat pe finalul cursei: "A fost un final brital. Pare o problemă similară la ambele mașini, încă nu știm exact ce s-a întâmplat, dar trebuie să cercetăm și să aflăm ce a cauzat-o."
Cei de la Red Bull nu au prea mult timp la dispoziție să remedieze problemele, deoarece peste doar o săptămână va avea loc a doua cursă a sezonului, pe circuitul de la Jeddah, în Arabia Saudită.
Top 10 în Marele Premiu al Bahrainului
  • 1.Charles Leclerc (Ferrri)
  • 2.Carlos Sainz (Ferrari)
  • 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 4.George Russell (Mercedes)
  • 5.Kevin Magnussen (Haas)
  • 6.Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  • 7.Esteban Ocon (Alpine)
  • 8.Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)
  • 9.FErnando Alonso (Alpine)
  • 10.Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
GP Emilia-Romagna
Verstappen l-a depășit cu un tur pe Hamilton în Italia! Ce a declarat despre această diferență
25/04/2022 LA 09:59
Formula 1
Max Verstappen l-a ironizat pe Hamilton, după ce a aflat că britanicul vrea să ivestească la Chelsea
21/04/2022 LA 18:24