Prima cursă de Formula 1 a sezonului a fost una lipsită de incidente până spre final. Leclerc a profitat de faptul că a plecat din pole-position și și-a păstrat prima poziție după start. De altfel, singura modificare de locuri în frunte a fost depășirea lui Sergio Perez de către Lewis Hamilton.
Leclerc și Verstappen au oferit apoi o luptă palpitantă, cu depășiri succesive, dar monegascul a reușit apoi să-și consolideze prima poziție. Pilotul Ferrari avea un avans de câteva secunde cu 12 tururi de parcurs până la final, când cursa a "luat foc". Pierre Gasly (Alpha Tauri) a avut probleme și s-a oprit, iar monopostul său a fost cuprins de flăcări. Safety-car-ul și-a făcut apariția pe circuit, iar mașinile au ajuns astfel una lângă alta.
Marele Premiu al Bahrainului
Red Bull a mărturisit care a fost motivul din spatele eșecului din prima etapă de Formula 1
24/03/2022 LA 12:20

Charles Leclerc, victorios în Bahrain! Verstappen a abndonat

Mașina de siguranță a ieșit de pe pistă când mai erau 7 tururi, iar după "restart" piloții din frunte și-au păstrat pozițiile, dar finalul a fost plin de evenimente. Când mai erau 3 tururi, Verstappen a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice. Dezastrul celor de la Red Bull nu se terminase încă, deoarce în ultimul tur, Sergio Perez s-a răsucit pe circuit și a ieșit și el din cursă. Astfel, Red Bull nu a obținut niciun punct în prima crusă a sezonului.
Charles Leclerc a rulat perfect până la final și câștigat a 3-a sa cursă din carieră în Formula 1, după cele de la Spa Francorchamps și Monza din sezonul 2019. Locul doi ocupat de Sainz a demonstrat că Ferrari a progresat enorm față de anul trecut și e aproape sigur că vom avea parte de un duel în 3 în clasamentul constructorilor, dar și în cel al piloților.
Aceasta a fost a 85-a dublă Ferrari într-un Grand Prix de Formula 1, dar ultima fusese în 2019, la Singapore, când Vettel a câștigat, iar Leclerc a terminat al doilea.
Lewist Hamilton a profitat de problemele celor de la Red Bull și a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Colegul său, George Russell, a fost al 4-lea, dar impresia generală este că Mercedes mai are mult de muncă pentru a-și pune la punct monoposturile.
Surprizele plăcute au venit de la Kevin Magnussen (Haas), care a terminat pe 5, repsectiv Guanyu Zhou (Alfa Romeo), care a fost al 10-lea la prima sa cursă din carieră în Fromula 1.
"Marele Circ" nu va lua pauză, deoarece săptămâna viitoare va avea loc Marele Premiu al Arabiei Saudite, pe circuitul de la Jeddah.
Marele Premiu al Bahrainului
Hamilton, mulțumit cu podiumul din Bahrain: "E cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține"
21/03/2022 LA 09:06
Marele Premiu al Bahrainului
Max Verstappen a răbufnit după dezastrul din Bahrain! Ce a declarat olandezul după cursă
20/03/2022 LA 19:58