Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Charles Leclerc a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Ferrari, dublă! Dezastru total pentru Red Bull

Nicu Savin

Actualizat 21/03/2022 la 23:00 GMT+2

Charles Leclerc a făcut o cursă impecabilă pe circuitul de la Sakhir și s-a impus în Marele Premiu al Bahrainului. Podiumul a fost completat de Carlos Sainz și Lewis Hamilton. Campionul mondial Max Versatppen și colegul său de la Red Bull au fost nevoiți să abandoneze pe final, ambii având probleme tehnice.

Charles Leclerc

Credit imagine: Getty Images

Prima cursă de Formula 1 a sezonului a fost una lipsită de incidente până spre final. Leclerc a profitat de faptul că a plecat din pole-position și și-a păstrat prima poziție după start. De altfel, singura modificare de locuri în frunte a fost depășirea lui Sergio Perez de către Lewis Hamilton.
Leclerc și Verstappen au oferit apoi o luptă palpitantă, cu depășiri succesive, dar monegascul a reușit apoi să-și consolideze prima poziție. Pilotul Ferrari avea un avans de câteva secunde cu 12 tururi de parcurs până la final, când cursa a "luat foc". Pierre Gasly (Alpha Tauri) a avut probleme și s-a oprit, iar monopostul său a fost cuprins de flăcări. Safety-car-ul și-a făcut apariția pe circuit, iar mașinile au ajuns astfel una lângă alta.

Charles Leclerc, victorios în Bahrain! Verstappen a abndonat

Mașina de siguranță a ieșit de pe pistă când mai erau 7 tururi, iar după "restart" piloții din frunte și-au păstrat pozițiile, dar finalul a fost plin de evenimente. Când mai erau 3 tururi, Verstappen a fost nevoit să abandoneze din cauza unor probleme tehnice. Dezastrul celor de la Red Bull nu se terminase încă, deoarce în ultimul tur, Sergio Perez s-a răsucit pe circuit și a ieșit și el din cursă. Astfel, Red Bull nu a obținut niciun punct în prima crusă a sezonului.
Charles Leclerc a rulat perfect până la final și câștigat a 3-a sa cursă din carieră în Formula 1, după cele de la Spa Francorchamps și Monza din sezonul 2019. Locul doi ocupat de Sainz a demonstrat că Ferrari a progresat enorm față de anul trecut și e aproape sigur că vom avea parte de un duel în 3 în clasamentul constructorilor, dar și în cel al piloților.
Aceasta a fost a 85-a dublă Ferrari într-un Grand Prix de Formula 1, dar ultima fusese în 2019, la Singapore, când Vettel a câștigat, iar Leclerc a terminat al doilea.
Lewist Hamilton a profitat de problemele celor de la Red Bull și a urcat pe ultima treaptă a podiumului. Colegul său, George Russell, a fost al 4-lea, dar impresia generală este că Mercedes mai are mult de muncă pentru a-și pune la punct monoposturile.
Surprizele plăcute au venit de la Kevin Magnussen (Haas), care a terminat pe 5, repsectiv Guanyu Zhou (Alfa Romeo), care a fost al 10-lea la prima sa cursă din carieră în Fromula 1.
"Marele Circ" nu va lua pauză, deoarece săptămâna viitoare va avea loc Marele Premiu al Arabiei Saudite, pe circuitul de la Jeddah.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo