Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull a mărturisit care a fost motivul din spatele eșecului din prima etapă de Formula 1, din Bahrain

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/03/2022 la 14:20 GMT+2

Helmut Marko, consultant la Red Bull, a dezvăluit care au fost problemele care i-a împiedicat pe piloții echipei să încheie prima cursă din an, ambele mașini având de suferit din cauza motorului.

Max Verstappen (Red Bull) - GP of Bahrain 2022

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Viviana Moraru
Campionul mondial en-titre, Max Verstappen, și colegul său, Sergio Perez, s-au confruntat cu probleme din cauza motorului, în prima etapă a sezonului. După o cursă în care s-a luptat cu Charles Leclerc pentru primul loc, olandezul s-a văzut nevoit în ultimele tururi de cursă să abandoneze, după ce a sesizat o problemă la monopost. Sergio Perez, în ultimul tur, a fost și el lovit de aceeași problemă, motorul mașinii rămânând fără putere pe circuit.
Astfel, prima etapă a fost dezamăgitoare pentru Red Bull, care înregistrează 0 puncte. La polul opus se află Ferrari, care a reușit o dublă în debutul acestui sezon, cu Charles Leclerc câștigând în fața colegului său, Carlos Sainz, astfel echipa italiană având un total de 44 de puncte. Lewis Hamilton, care nu a strălucit pe circuitul din Bahrain, a beneficiat de retragerea târzie a lui Max Verstappen și s-a clasat pe ultimul loc de podium.
Oficialii celor de la Red Bull au dezvăluit cauza problemei care nu i-a permis lui Max Verstappen să termine pe podium. Helmut Marko, fostul pilot de curse și actualul consultant al celor de la Red Bull, a mărturisit într-un interviu după cursă, de ce mașinile celor doi piloți nu au mai putut concura: "Pur și simplu, a existat un vid în sistemul de alimentare, ceea ce a făcut ca motorul să rămână fără combustibil." Cu toate acestea, Marko este de părere că această problemă nu va mai apărea: "Cred că această problemă nu va mai exista din nou în acest weekend în Arabia Saudită."

Red Bull, optimistă înaintea celei de-a doua etape

Chiar dacă prima etapă a adus un dezastru pentru echipa austriacă, aceasta rămâne una dintre favoritele la câștigarea următoarelor curse din sezonul abia început. Helmut Marko a mai declarat că, deși ambele mașini au fost nevoite să se retragă, consideră că ar fi avut suficient combustibil să încheie cursa: "Fără detalii exacte, pot spune că încă era suficient combustibil în ambele mașini."
Totodată, Marko a încheiat pe o notă pozitivă și a remarcat potențialul mașinii Red Bull: "Practic, am fost suficient de rapizi în Bahrain. Pur și simplu nu am putut să ne realizăm potențialul la momentul decisiv."
Următoarea etapă de Formula 1 se va desfășura în weekend, pe circuitul din Arabia Saudită. În sezonul trecut, cursa a fost câștigată de Lewis Hamilton, care a plecat din pole-position.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo