Articol scris de Andrei Nicolae
Hamilton a prins ultima treaptă a podiumului în ultimele tururi ale cursei, deși părea că va încheia pe locul cinci. Max Verstappen a fost nevoit să abandoneze, după ce a acuzat probleme la bateria monopostului său, iar Sergio Peres, colegul său de la Red Bull, a suferit o problemă la motorul mașinii în ultimul tur.
Marele Premiu al Bahrainului
Red Bull a mărturisit care a fost motivul din spatele eșecului din prima etapă de Formula 1
24/03/2022 LA 12:20
Astfel, pilotul britanic a încheiat cursa în spatele duo-ului de la Ferrari, format din Leclerc și Sainz. George Russell, colegul său de la Mercedes, a încheiat pe locul patru Grand Prix-ul asiatic, deși a început cursa din poziția cu numărul nouă.
Hamilton a oferit un interviu la finalul cursei în care a analizat primul Grand Prix al sezonului 2022:
"Cred că a fost o cursă foarte dificilă, am avut probleme la antrenamente. Ăsta e cel mai bun rezultat pe care îl puteam obține, desigur a fost și ghinion pentru ceilalți doi piloți [Verstappen și Perez], dar noi am dat tot ce am putut și am obținut punctele."
Întrebat dacă vor fi îmbunătățiri la monopostul său în următoarele săptămâni, britanicul a fost optimist: "Sper. Știu că echipa muncește din greu în fabrică și nu va fi o schimbare rapidă, dar ca echipă, simt că suntem cea mai unită echipă de mult timp. Dacă ținem capul jos și muncim în continuare, avem un drum lung de dus."

Hamilton a lăudat piloții de la Ferrari

Pilotul Mercedes nu a ezitat să își laude rivalii de la echipa italiană, deși au încheiat cursa deasupra sa: "Mă bucur să îi văd că se descurcă din nou. Sunt o echipă cu istorie, deci e minunat să îi văd pe Carlos și Charles acolo sus, deci felicitări lor."
Ferrari a câștigat ultima dată titlul mondial la piloți în 2007, când Kimi Räikkönen era pilotul italienilor. Acum 15 ani, finlandezul încheia pe primul loc, la un punct distanță de Hamilton și Alonso, care erau coechipieri la momentul acela la McLaren.
Marele Premiu al Bahrainului
Max Verstappen a răbufnit după dezastrul din Bahrain! Ce a declarat olandezul după cursă
20/03/2022 LA 19:58
Marele Premiu al Bahrainului
Leclerc a câștigat Marele Premiu al Bahrainului! Ferrari, dublă! Dezastru total pentru Red Bull
20/03/2022 LA 16:51