Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/06/2022 la 11:12 GMT+3

Max Verstappen are o primă jumătate de sezon excelentă în 2022, după ce a reușit să câștige încă o cursă, în Canada. Pilotul olandez a ajuns la a șasea victorie din nouă Grand Prix-uri disputate în acest an, iar performanțele sale nu au fost lăsate cu vederea de șeful echipei Red Bull, Christian Horner.

Christian Horner and Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Pilotul de 24 de ani a ajuns la cinci victorii în ultimele șase curse, iar în cadrul Grand Prix-ului american și-a demonstrat din nou calitățile. Verstappen a fost într-un duel permanent cu spaniolul Carlos Sainz, pe care a reușit să îl țină în spatele său în ultimele 16 tururi, în ciuda atacurilor pilotului Ferrari.
Christian Horner a lăudat defensiva olandezului și întreaga prestație a lui Verstappen din weekend: "Max, a fost dominant tot weekend-ul și cantitatea de presiune pe care a trebuit să o absoarbă în ultimele 15 tururi după Safety Car a fost impresionantă.
A fost foarte calm și am avut probleme cu radioul de asemenea; cred că el ne putea auzi, dar noi nu puteam. Dar modul în care a abordat cursa, modul în care a controlat ritmul, pneurile, a fost o măiestrie."
Șeful echipei Red Bull a fost întrebat dacă primul loc atât în clasamentul piloților, cât și în cel al constructorilor le oferă un anumit confort, iar răspunsul său a fost unul calculat: "Uite, trebuie să luăm fiecare cursă pe rând; am făcut o treabă bună împreună, e minunat să mergem la Silverstone conducând ambele clasamente, Max e în cea mai bună formă, echipa face o treabă foarte bună."

Red Bull încă are probleme cu monopostul

Liderul clasamentului constructorilor nu a avut un weekend perfect pe circuitul Gilles Villeneuve, deoarece Sergio Perez a fost nevoit să abandoneze după opt tururi. Mexicanul a părăsit cursa în urma unei probleme la cutia de viteze, dar Horner nu îl scoate pe "Checo" din lupta pentru titlul mondial:
"Este foarte dezamăgitor că nu l-am avut și pe Checo astăzi. Am văzut cum titlul mondial se poate balansa atât de mult. Acum el are același număr de defecțiuni mecanice ca și Max, iar noi trebuie să înțelegem asta și să rezolvăm. Dar este devreme să excludem pe cineva, nici nu suntem la jumătate, deci mai este mult de pilotat."
Sezonul de Formula 1 continuă în Marea Britanie, pe circuitul de la Silverstone, în weekend-ul 1-3 iulie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo