Max Verstappen (Red Bull) a avut un weekend perfect în Marele Premiu al Canadei, unde nu câștigase până în această seară. A obținut un pole-position foarte clar sâmbătă, a avut tot timpul controlul asupra cursei, iar la final s-a distanțat și mai mult în clasamentul general.
Campionul mondial en-titre și-a trecut în cont a șasea victorie din 9 curse disputate din acest sezon. Olandezul i-a devansat pe Carlos Sainz (Ferrari) și Lewis Hamilton (McLaren). Sergio Perez (Red Bull) a abandonat devreme, în timp ce Carles Leclerc (Ferrari) a terminat pe locul 5. Astfel, Verstappen are acum un avans de 46 de puncte față de copechiperul său și 49 de puncte față de pilotul monegasc.
Marele Premiu al Canadei
Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"
22/06/2022 LA 08:12
Asistăm nu numai la o dominație a lui Verstappen în acest moment, ci și a echipei Red Bull, care a obținut a șasea victorie consecutivă în Campionatul Mondial de Formula 1.

Max Verstappen a afost sub presiune doar după apariția Safety Car

Max Verstappen a fost sub presiune doar în ultima parte a cursei. Yuki Tsunoda a ieșit din traseu și a provocat apariția Safety Car. Carlos Sainz a venit astfel în spatele olandezului, a apelat în dese rânduri la DRS, dar nu a reușit niciodată să-l atace decisiv. Mașina Red Bull a fost, pur și simplu, mult mai rapidă pe circuitul Gilles Villeneuve.
"Apariția Safty Car nu ne-a ajutat. În general, mașinile Ferrari au fost foarte rapide în cursă. Dar a fost foarte interesant la sfârșit. Am dat tot ce aveam și, desigur, Carlos a procedat la fel. Ultimele tururi au fost foarte distractive", a declarat Max Verstappen.
Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, a fost mulțumit de modul în care Verstappen și-a păstrat calmul pe final și a susținut că jucătorul olandez este în forma vieții sale: "Am făcut o cursă grozavă împreună și este superb să mergem la Silverstone, conducând în ambele clasamente, Max este în forma vieții sale și face o treabă fantastică."
Clasamentul primelor 10 piloți a fost următorul:
  • 1. Max Verstappen (Red Bull)
  • 2. Carlos Sainz (Ferrari)
  • 3. Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 4. George Russell (Mercedes)
  • 5. Charles Leclerc (Ferrari)
  • 6. Esteban Ocon (Alpine F1)
  • 7. Fernando Alonso (Alpine F1)
  • 8. Valtteri Bottas (Alfa Romeo)
  • 9. Guanyu Zhou (Alfa Romeo)
  • 10. Lance Stroll (Aston Martin)
Marele Premiu al Canadei
Lewis Hamilton a cedat: "Această mașină Mercedes este un dezastru!"
18/06/2022 LA 09:36
Marele Premiu al Canadei
Toto Wolff crede în continuare în Lewis Hamilton! Ce spune despre duelul dintre Hamilton și Russell
16/06/2022 LA 14:13