Lewis Hamilton nu a avut de cel mai bun început de sezon în Formula 1, reușind să termine pe podium o singură dată, în prima etapă a acestui sezon, în Bahrain. De atunci, septuplul campion mondial nu și-a găsit încă ritmul, deoarece monopostul celor de la Mercedes nu se ridică nici el la nivelul din anii trecuți.
Șase din cele șapte titluri ale lui Hamilton au fost câștigate la Mercedes, iar Toto Wolff, șeful echipei, are încredere în continuare în pilotul britanic, fiind de părere că rezultatele din acest început de sezon nu au legătură cu Hamilton, ci cu monopostul Mercedes:
"Nu, nu cred că este într-o scădere. Este cel mai bun care a existat vreodată. Nu îți poți pierde abilitățile la patru luni după ce ai dominat ultima parte a sezonului trecut", a spus Wolff, potrivit Planet F1.
Marele Premiu al Canadei
Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"
22/06/2022 LA 08:12

Wolff crede că duelul dintre Hamilton și Russell este unul sănătos

Începând cu acest sezon, după despărțirea de Bottas, care a mers la Alfa Romeo, coechipierul lui Lewis Hamilton la Mercedes este George Russell. Tânărul pilot englez a avut un parcurs mai bun decât al campionului mondial în acest debut de sezon, în ciuda problemelor cu care se confruntă echipa germană la mașină.
Cu toate acestea, Toto Wolff crede că duelul dintre Lewis Hamilton și George Russell este unul sănătos:
"Eu îi văd pe amândoi profesioniști. Au primit o mașină care este puțin sub nivel, amândoi încearcă să o dezvolte cât mai mult, au mers în direcții diferite în ceea ce privește setările. Lewis a experimentat din nou (n.r. la Baku), dar este disponibil pe termen lung.
Cred că dacă mașina nu este suficient de bună pentru a fi în top, diferențele sunt mici și nu cred că putem spune că George este mai bun decât Lewis sau invers. L-am văzut pe Lewis la Barcelona, a fost geniul pe care îl știam, eu cred că se bucură să lucreze împreună și să încerce să readucă mașina în față", a mai spus Toto Wolff.
După ce weekend-ul trecut, Formula 1 s-a aflat în Azerbaidjan, acolo unde s-a impus Max Verstappen, piloții și echipele lor nu au timp de pauză, deoarece în acest weekend îi așteaptă Marele Premiu al Canadei.
Formula 1 revine pe Circuitul Gilles Villeneuve din Montreal pentru prima oară din 2019, după ce în 2020 și 2021, cursele din Canada nu s-au desfășurat din cauza pandemiei de Covid-19.
În acest moment, Max Verstappen este liderul în clasamentul piloților, cu 150 de puncte, fiind urmat de Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull, cu 129 de puncte. Charles Leclerc a pierdut teren în lupta cu campionul mondial, ajungând pe locul 3, cu 116 puncte.
George Russel se află pe locul 4, cu 99 de puncte, în timp ce Lewis Hamilton se află pe locul 6, cu 62 de puncte. Carlos Sainz de la Ferrari se află între cei doi piloți de la Mercedes, pe locul 5, cu 83 de puncte.
Marele Premiu al Canadei
Max Verstappen, imperial în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei
19/06/2022 LA 19:52
Marele Premiu al Canadei
Lewis Hamilton a cedat: "Această mașină Mercedes este un dezastru!"
18/06/2022 LA 09:36