Mașinile Mercedes continuă să sufere, în raport cu principalii rivali la titlu, iar asta s-a văzut și în primele antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Canadei.
Lewis Hamilton și-a descris mașina drept "un dezastru" și a recunoscut că este puțin probabil ca Mercedes să facă îmbunătățiri în ceea ce privește performanțele de la începutul sezonului, pentru tot restul anului.
De șapte ori campion mondial, Lewis se află la 88 de puncte în spatele liderului Max Verstappen, după opt curse în 2022. El a ocupat doar locul 13 la al doilea antrenament la Marele Premiu al Canadei, fiind mai lent cu peste o secundă decât pilotul de la Red Bull.
Marele Premiu al Canadei
Christian Horner, încântat de prestația lui Verstappen din Canada: "E în cea mai bună formă"
22/06/2022 LA 08:12

Lewis Hamilton: "Maşina este imposibil de pilotat"

Hamilton a spus radioul echipei în timpul antrenamentelor că "maşina este imposibil de pilotat", iar după cursă și-a exprimat nemulțumirile.
"Nimic din ce facem acestei mașini nu pare să funcționeze în general. Încercăm diferite set-up-uri. Eu și George am mers cu multe set-up-uri diferite doar pentru a vedea dacă o modalitate funcționează și alta nu. Voi aștepta să aud ce s-a întâmplat, dar pentru mine a fost un dezastru. Parcă mașina se înrăutățește, devine din ce în ce mai nefericită cu cât încercăm să-i aducem mai multe îmbunătățiri.
Va trebui să ne descurcăm cu ce avem și să muncim din greu pentru a construi o mașină mai bună pentru anul viitor", a comentat Hamilton pentru Sky Sports.
El nu crede că mașina va putea concura cu Red Bull și Ferrari pe Circuitul Gilles Villeneuve pentru tot restul weekend-ului. Calificările sunt sâmbătă, de la ora 23:00, iar cursa va avea loc duminică, de la ora 21:00.
"O atingere de bordură și lucrurile zboară, este atât de rigidă mașina. Aici trebuie să poți folosi bordurile, așa că este foarte complicat. Nu este Montrealul pe care îl cunosc, cu care sunt obișnuit și pe care l-am experimentat de-a lungul carierei mele. Este cel mai rău pe care l-am simțit vreodată într-o mașină aici", a mai spus Hamilton.

Mercedes devine o echipă disperată

Directorul tehnic al Mercedes, James Allison, se află la Montreal săptămâna aceasta, iar expertul Sky Sports F1, Martin Brundle, consideră că acesta este un semn că echipa devine disperată în căutarea unei performanțe îmbunătățire:
"Se pare din ce în ce mai mult că nu pot rezolva acest Mercedes 2022. Nu îl vedem prea des pe James Allison la fața locului... dacă nu găsesc o soluție, nimeni nu o poate găsi cu resursele pe care le au.
Știm cât de strălucitoare este acea echipă – minți luminate, bani, facilități și date - și pur și simplu nu poate să rezolve problema."
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a stabilit cei mai buni timpi din primele două şedinţe de antrenamente libere pentru MP al Canadei la Formula 1. El i-a devansat pe monegascul Charles Leclerc şi pe spaniolul Carlos Sainz Jr. (Ferrari).
Marele Premiu al Canadei
Max Verstappen, imperial în Marele Premiu de Formula 1 al Canadei
19/06/2022 LA 19:52
Marele Premiu al Canadei
Toto Wolff crede în continuare în Lewis Hamilton! Ce spune despre duelul dintre Hamilton și Russell
16/06/2022 LA 14:13